Universiade

2017.08.21. 18:50

Egy-egy magyar arany- és ezüstérem vívásban

Női tőrben Kreiss Fanni arany-, férfi párbajtőrben Bányai Zsombor pedig ezüstérmet szerzett hétfőn a Tajvanon zajló Universiadén.

A 28 éves Kreiss könnyedén jutott el a negyeddöntőig, ahol a nap legszorosabb mérkőzésén egyetlen találat különbséggel, 15-14-re győzte le a francia Chloe Jubenot-t. Innentől kezdve pedig megállíthatatlannak bizonyult, hiszen az elődöntőben olasz, majd a fináléban orosz ellenfelét is könnyedén múlta felül.

„Ahogy reggel kezdődtek a dolgok, mindent gondoltam volna, csak azt nem, hogy nekem majd még dolgom lehet az esti eredményhirdetésnél. Aztán ahogy haladtunk előre mind jobban belemelegedtem és szerencsére fordult a kocka”

- mondta az antwerpeni egyetemen végzett Kreiss Fanni.

A 20 éves Bányai remek vívással menetelt a döntőig, ott azonban kikapott orosz ellenfelétől. A verseny után Halla Péter tanítványa elmondta, hogy egy nappal korábban hosszan tartó, erős rosszullét kínozta, még a visszalépését is fontolgatta emiatt.

A férfi párbajtőrben Siklósi Gergely és Berta Dániel egyaránt egy tussal kapott ki a legjobb 16 közé jutásért, míg Cho Taeun Sándor nem jutott a legjobb 64 közé.

Női tőrben Kondricz Kata ugyancsak egyetlen találattal marad alul a 16 közé kerülésért, Lupkovics Dóra a nyolcaddöntőben búcsúzott. Balogh Orsolya a csoportmérkőzések során esett ki.

A női tornászok versenyében Al-Salty Dália 48,850 ponttal 16. helyen jutott az egyéni összetett 18-as keddi döntőjébe. A szerenkénti selejtezőkben Böczögő Dorina talajon 12,650 ponttal az előkelő 13. helyen zárt, ugrásban 23. lett 12,400 ponttal, gerendán pedig 11,500 pontot szerzett, amely a 30. helyre volt elegendő. Al-Salty gerendán végzett a legelőrébb, ott 12,500 ponttal 14., felemáskorláton 29. (11,550 pont), talajon pedig 32. (11,900 pont) pozícióban zárt.

A magyar csapat mindhárom eddigi érmét a vívók szerezték az Universiadén, vasárnap a világbajnok kardozó, Szatmári András lett aranyérmes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!