tűzkeresztség

2019.12.17. 11:08

Eddig csak képernyőn nézte, most ő is a pályán lesz

Griezmann, a címvédő Barcelona nyáron szerződtetett francia labdarúgója izgatottan várja karrierje első El Clásicóját.

Antoine Griezmann of Barcelona during the UEFA Champions League stage match between Internazionale and Barcelona at Stadio San Siro, Milan, Italy on 10 December 2019 (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Giuseppe Maffia

Griezmann – aki az Atlético Madridtól érkezett, és egyre markánsabb szerepet vállal a katalánoknál – elmondta: számára ez egy álom.

„Ezt a mérkőzést már nagyon sokszor láttam a televízióban. Megtiszteltetés, hogy esélyem van játszani az El Clásicón, és bizonyíthatom a képességeimet”

- nyilatkozta az összecsapás előtt, amelyet a Camp Nou stadionban rendeznek.

Ernesto Valverde vezetőedző minden bizonnyal ezúttal is Luis Suárez és Lionel Messi társaként veti be a franciát a támadósorban, ahonnan Ousmane Dembélé hiányzik sérülés miatt. A madridiaknál Eden Hazard nem bevethető ugyancsak sérülés miatt, de ő – ellentétben Dembélével – kulcsembernek számít csapatában. Zinédine Zidane madridi edző számára a legnagyobb fejtörést így az okozhatja, hogy kivel helyettesítse a belgát: a továbbra is hullámzóan teljesítő, sokszor hiányzó Gareth Bale, vagy a 18 éves Rodrygo Goes legyen Karim Benzema társa az első vonalban. Utóbbi hangsúlyozta: a Camp Nouban mindig nagyon nehéz játszani, az El Clásico pedig a szezon legfontosabb mérkőzése.

Az idény első Barcelona-Real Madrid rangadóját eredetileg október 26-án rendezték volna, ám a heves katalóniai tüntetések miatt elhalasztották.

Az összecsapást most rendkívüli intézkedések előzik meg: a biztonsági erők háromezer tagja igyekszik a rendet fenntartani a Camp Nou stadionban és annak környékén.

A mozgósítás előzményeként a katalán függetlenségpárti tüntetők megmozdulást hirdettek a stadion körül, a demonstrációt az este nyolckor kezdődő mérkőzéshez igazítva, alig négy órával annak kezdete előtt.

A legkönnyebb és legbiztonságosabb logisztika érdekében

mindkét csapat a stadionhoz közeli Hotel Sofíában száll meg, ami elég szokatlan, de ezúttal szükséges és logikus lépés volt.

A mérkőzés eredeti időpontjában a Barcelona foglalta el az első, a Real Madrid a második helyet a tabellán – csakúgy, mint most -, de akkor egy pont volt a katalánok előnye, akiknek ráadásul hattal (13/7) volt jobb a gólkülönbségük. Ezúttal pontazonosság van a két csapat között – amelyek a hét végi fordulóban egyaránt vendégként játszottak döntetlent -, a gólkülönbségek is közelebb kerültek egymáshoz, már csak kettővel jobbak a katalánok (23/21).

A Barcelona nem volt meggyőző a Real Madrid ellen a közelmúltban házigazdaként: a legutóbbi hat tétmérkőzésből csak egyet tudott megnyerni, míg három döntetlen mellett kétszer alulmaradt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!