női kézilabda

2019.02.16. 08:14

Megerősített kerettel vág neki a tavasznak a Dorogi ESE

Eseménydús felkészülési időszakot tudhat maga mögött a női kézilabda-bajnokság másodosztályában szereplő Dorogi ESE csapata, hiszen tíz edzőmérkőzést vívott meg a téli szünetben. A hétvégén kezdődő tavaszi szezonnak megerősített kerettel vágnak neki.

Walczer Patrik

Fotó: Dallos István/ 24 Óra

Újoncként szerepel a női NB I. B Nyugati-csoportjában a Dorogi ESE, amely ősszel tizenegy találkozón hat pontot szerzett. A rendelkezésre álló keret az idő előrehaladtával folyamatosan szűkült, a sérülteket az ifjúsági és serdülő korosztályú játékosokkal sikerült pótolnia Bona Gergő edzőnek.

– Részletesen kielemeztük az elmúlt fordulókat és arra a következtetésre jutottunk, hogy ősszel a keret szűkössége miatt nem sikerült több mérkőzést megnyernünk – mondta Bona Gergő, aki megjegyezte, hogy a sérültek pótlására új játékosokat is igazoltak.

A tavaszt Dorogon kezdi meg az átlövő és strandkézilabdában beállós pozíciókban játszó Szűcs Rita, aki élete nagy lehetőségének tartja, hogy az NB I. B-ben is szerepelhet. Őt az NB II-es dunaújvárosi Duna-Pent csapatától sikerült megszerezni. Az átlövő poszton játszó Szabó Dorina a Győri Audi ETO csapatától érkezik. A 18 éves játékos a támadások mellett a stabil védekezés kialakításában is jelentős szerepet játszhat majd.

A gödöllői nevelésű, 2000-ben született Balzsek Alexandra a Tempo KSE mezét cserélte dorogi dresszre. Az NB I-es juniorbajnokságban is eredményesen játszó beállós legutóbb az NB II-ben szerepelt. Horváth Alexa korábban öt éven keresztül a Vác színeiben szerepelt az élvonalban, később az NB I. B-ben szereplő Vasasnál, majd Inárcson is megfordult. Rendkívül gólérzékeny játékos, aki jobbszélsőként segítheti győzelemre új csapatát.

Fél évre hazatér az NB I-es Siófoktól Sárosi Nanetta, aki a felnőtt elsőosztályú találkozókon ebben a szezonban öt gólt szerzett. A szélsőként és átlövőként is bevethető játékos négy év után ölti magára újra a Dorog mezét. December óta teljes értékű edzőmunkát végez Uresch Dóra is, aki tavasszal már újra pályára léphet. A megerősített csapat a közelmúltban négynapos mátraházi edzőtáborba utazott, ahol Gula Gabriella erőnléti edző segítségével rengeteg munkát végeztek el a lányok.

Szombathelyen játszanak

Bona Gergő elmondása szerint alig várják már, hogy folytatódjon a bajnokság és megmutathassák, hogy helyük van a másodosztályban. Az őszi mérkőzések döntő többségén Tatán fogadták ellenfeleiket, hiszen a dorogi sportcsarnokban a felújítás miatt nem rendezhettek találkozókat. Bár a Szekszárdot már hazai környezetben fogadták, sajnos nem sikerült győzelemmel felavatniuk megszépült otthonukat. A tavaszi szezonban elsőként a Szombathelyi Haladáshoz látogatnak, amelyet ősszel 27-23-ra sikerült felülmúlniuk. A vasárnap 17 órakor kezdődő találkozón is a két pont megszerzése a cél, amelyre minden esélye megvan a Dorognak, hiszen vendéglátóik mindössze két ponttal a tabella utolsó helyén állnak. A Dorog hat ponttal 11., utolsó előtti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában