NB I

2018.09.30. 20:21

Diósgyőri győzelmével már harmadik a Vidi

A címvédő MOL Vidi FC egygólos győzelmet aratott a Diósgyőri VTK vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Miskolc, 2018. szeptember 30. A székesfehérvári Huszti Szabolcs (b2), valamint a diósgyõri Dusan Brkovic (b) és Szerhij Sesztakov (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Diósgyõri VTK-MOL Vidi FC mérkõzésen a Diósgyõri Stadionban 2018. szeptember 30-án. MTI Fotó: Vajda János

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Vajda János

A székesfehérváriak sikerükkel már harmadik helyen állnak, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a második Budapest Honvéd, amely eddig egy ponttal gyűjtött többet. Az utolsó előtti helyen álló miskolciak már négy bajnoki találkozó óta nyeretlenek.

A Diósgyőr kezdte jobban a mérkőzést, az első tíz percben két helyzet is adódott a hazaiak előtt, de egyiket sem sikerült gólra váltaniuk. Ezt követően viszont a címvédő átvette az irányítást, de a vezetést a székesfehérváriaknak sem sikerült megszerezniük, mivel Huszti és Stopira is ziccert hibázott. A szünet előtt alább hagyott a lendület, ebben a periódusban az egyetlen érdemi lehetőség Huszti előtt adódott, de célt tévesztett 14 méterről.

A színvonal és a tempó a folytatásban sem emelkedett, s bár mezőnyben a DVTK egyenrangú partnere volt a Vidinek, utóbbi sokkal veszélyesebben futballozott, elsősorban Huszti beadásainak köszönhetően. A korábbi válogatott játékos fordított helyzetben nem hibázott, Pátkai beadását követően közelről fejelt a kapuba. A játékrész közepén egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk, s bár a miskolciak a hajrában mezőnyfölénybe kerültek, csak egy komoly lehetőséget tudtak kidolgozni a stabilan védekező Vidi ellen, így ismét pont nélkül maradtak.

Borítókép: A székesfehérvári Huszti Szabolcs (b2), valamint a diósgyőri Dusan Brkovic (b) és Szerhij Sesztakov (j) a meccsen

MTI Fotó: Vajda János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!