kupa küzdelem

2019.08.25. 21:11

Derekasan helytálltak a tatabányai vízilabdázók a Jó szerencsét kupán

A körmérkőzéses rendszerben zajló Jó szerencsét kupán négy első osztályú együttes szállt vízbe Tatabányán, hogy elhódítsa a trófeát.

Petrik József

Forrás: Beküldött

A házigazda Tatabányai Vízmű SE csapata az első játéknap első találkozóján a Debreceni VSE-vel csapott össze és nagy csatában 13-11-es (2-0, 2-2, 3-4, 6-5) vereséget szenvedett.

A második összecsapáson a nemzetközi kupákban érdekelt, kiváló erőkből álló Eger jött a vízművesekkel szemben. A TVSE most sem vallott szégyent, hiszen mindössze két góllal, 14-12-re maradt alul neves riválisával szemben.

A zárónapon aztán az időjárás is közbe szólt, mivel a Tatabánya–BVSC meccset 8-7-es hazai vezetésnél vihar miatt félbeszakították a játékvezetők, majd félórányi várakozást követően végleg le is fújták a találkozót. Ez leginkább a végső tornagyőzelemre is esélyes fővárosi vasutasklubnak „fájt” jobban. A mérkőzést a negyedik negyedben, 6 perc 38 másodpercnél lefújták a bírók, mivel villámlott és dörgött.

Amíg azonban az időjárás engedte, egy kifejezetten jó iramú, változatos meccset vívott a két csapat. Az első félidőben Garancsy két távoli – 8-9 méteres bombagólja – jelentett unikumot. A térfélcserét követően pedig a hazaiak feszes védekezése érdemel külön említést.

– Egyértelműen hasznos volt ez a torna számunkra – emelte ki Zantleitner Tamás. – Eddig egy-egy edzőmeccset játszottunk ugyan, de az ilyen mérkőzéssorozatok a csapat fejlődése szempontjából is nagyon fontosak. Nekünk szükségünk is van a sok játéklehetőségre, hiszen négy új pólóst is be kell építenünk a TVSE-be. Vannak még hiányosságaink mind a csapatjátékban, mind a dinamikában, de a bajnokság előtt három héttel ezek még mind kiküszöbölhetők.

A TVSE szakvezetője azt is elmondta, hogy a vízilabdában életbe lépő új szabályok közül a támadóidő újra indításával, amely az új rendszer szerint 20 másodpercre csökken, illetve a hat méterről elvégezhető szabaddobással hamar megbékéltek a vízilabdások. Ami nehezebb, a büntetők megítélése. Elvben ugyanis ha öt méteren belül valaki hátulról faultol, az ellen büntető jár. Ám egy-egy ilyen szituáció megítélése abszolút a játékvezető kompetenciája, illetve, hogy milyen felfogással bíráskodnak a játékvezetők. Az ugyanis abszolút szubjektív, hogy a dirigens mennyire „látja” gólra törőnek a támadó kapu irányában tett mozdulatát…

Eredmények

Tatabányai Vízmű SE-Debreceni VSE 13-11-es (2-0, 2-2, 3-4, 6-5)

Eger–BVSC 7-7 (3-3, 0-1, 1-1, 3-2)

Debrecen–BVSC 7-14 (2-4, 3-3, 2-4, 0-3)

Eger-Tatabányai Vízmű SE 14-12 (5-3, 2-4, 6-2, 1-3)

Tatabányai VSE–BVSC 8-7 (4-2, 3-4, 1-1, 0-0)

Tatabánya, vezette: Marjai, Torda

TVSE: Barabás – Keresztúri 2, Garancsy 2, Katonás, Kalanovics, Szentesi, Korbán 1. Csere: Kuncz, Vad L., Máthé 1, Tóth B. 2. Edző: Zantleitner Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában