rendhagyó

2019.02.28. 06:03

Dakaros motorossal szerveznek véradást Tatabányán

Prominens személyeket lát vendégül, egyben a hagyományostól eltérő vér­adást szervez a megyei Vöröskereszt csütörtökön, a tatabányai Kodály téren található edzőteremben.

W. Zs.

Prominens személyeket lát vendégül, egyben a hagyományostól eltérő vér­adást szervez a Vöröskereszt csütörtökön.

Forrás: Facebook

Fotó: Cristiano Barni

Az ötlet, akinek nevéhez fűződik a véradást népszerűsítő program és a helyszín, a tatabányai Bajnok Gábor önkéntes véradó, ultramaratonista, terepfutó. Mindarról, hogy mi is az összekötő kapocs a sport és önzetlen segítség között, beszéljen a civil szervezet megyei igazgatója:

– Az egészség, ami mindkettő tevékenység velejárója – mondja Hamburgerné Ujvári Irén. Folytatta: a sport által egy életmódváltás alakulhat ki, egy véradással pedig három ember élete megmenthető.

Az igazgató reméli, hogy február 28-án 14 és 17 óra között minél többen eljönnek, segítő karjukat nyújtani. Zigó Jana megyei koordinátor további részletekről beszélt: Meghívták Horváth Lajos „Lallert”, aki a Dakar Rally egyik versenyzője, ráadásul harmincszoros véradó. Este 6 órától kötetlen beszélgetés kezdődik a népszerű váci pilótával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában