karate

2019.04.11. 13:14

Csolnoki aranyérem született Ajkán

Szabó Evelin nem adott esélyt ellenfeleinek, pontot sem szereztek ellene Ajkán a WKF Sun-Dome kupán.

Walczer Patrik

Szabó Evelint nem lehetett megállítani az ajkai versenyen

Fotó: Beküldött fotó

A napokban háromszáz sportoló részvételével rendezték meg Ajkán az I. WKF Sun-Dome kupát, amelyen Szabó Evelin is szőnyegre lépett. A csolnoki versenyző a felnőtt női küzdelem +62 kilogrammos súlycsoportjában szerepelt, ahol első mérkőzését Török Orsolya, a Realise versenyzője ellen vívta.

A találkozó kicsit döcögősen indult, Evelin kezdetben csak kereste egy-egy támadás lehetőségét. A pontgyártást egy ütéssel kezdte meg, majd a vetélytársa rövid orvosi ápolás után még folytathatta a meccset. Két fej- és egy hátrúgással viszont végül 8:0-ra győzte le ellenfelét Evelin. A középdöntőben a balatonalmádi Szombathelyi Klaudiával találkozott. Evelin bátran kezdte a találkozót, amelyen bő másfél perc alatt két fejrúgással és két ütéssel múlta felül ellenfelét és újabb 8:0-s eredménnyel jutott a fináléba.

A döntőben már kellő magabiztossággal lépett tatamira a csolnoki karatés, hiszen addigi ellenfelei közül senki sem tudott pontot szerezni ellene. Kovácsné Tófalusi Fanni ellen rögtön egy hátrúgással kezdett, később egy külső köríves fejrúgással 5:0-ra módosította az eredményt. A döntőt végül egy fejrúgással, az ajkai versenyt pedig három technikai K.O.-val nyerte meg Evelin.

– A látványos küzdelemre sokan voltak kíváncsiak, akik a lelátóról szurkolták végig a mérkőzéseimet. Ezúton is szeretném megköszönni a támogatásukat és az edzőimnek a felkészítést – mondta Szabó Evelin.

Szabó Evelint nem lehetett megállítani az ajkai versenyen (Beküldött fotó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában