cselgáncs

2019.12.17. 09:44

Helyezés nélkül zárt Kínában Csernoviczki Éva

Az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Évát a későbbi döntős mongol ellenfele múlta felül a kínai masters-versenyen.

K. A.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az Ippon Judo Tatabánya SE kiválósága, Csernoviczki Éva a napokban az év utolsó rangos nemzetközi viadalán, a kínai Csingtao-ban rendezett masters-versenyen vett részt. A 48 kilogrammos súlycsoportban 28-an indultak, Csernoviczki az első fordulóban a mongol Narantsetseg Ganbaatarral került szembe.

A mérkőzés végén a mongol versenyző leszorította Évát, amiből ugyan kijött a magyar versenyző, de az akcióra waza-arit kapott riválisa, egyenlítésre pedig már nem volt idő. Csernoviczki Éva vereségével az első fordulóban búcsúzott és helyezetlenül zárta a viadalt. Hogy az olimpiai bronzérmes magyar versenyző nem egy „akárki” ellen veszített, azt bizonyítja, hogy a mongol dzsúdós következő három ellenfelét is legyőzte és csak a döntőben, hosszabbítás után maradt alul a koszovói Distrita Krasniqi-vel szemben. Éva jelenleg a 16. helyen áll a súlycsoport világranglistáján, az olimpiai kvalifikációs ranglistán pedig a 17., amivel jelen állás szerint tagja a tokiói mezőnynek. A kínai megmérettetésen egyébként nyolc magyar versenyző indult, helyezést egyikük sem ért el.

– Éva számára a kínai viadallal lezárult az idei versenyév. Januárban Ausztriában edzőtáborozik majd, a hónap végén pedig a tel-avivi Grand Prix-versenyen indul. Februárban a párizsi Grand Slam-viadalon vesz részt a tervek szerint – engedett betekintést a következő hónapok programjába Csernoviczki Csaba, Éva edző-édesapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában