kézilabda

2019.03.09. 20:06

Bravúros menet a Földiben: a Grundfos megőrizte hazai veretlenségét

A Földi Imre Sportcsarnok tele volt a Grundfos-Szeged meccsen. Meg is érte elmenni a mérkőzésre, ugyanis -bár a vége döntetlen lett – a Grundfos megrengette a Tisza-partiakat.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Izgalmakkal telt meg március 9-én a Földi Imre Sportcsarnok, hiszen Európa két-három legjobb csapata között számon tartott Mol-Pick Szeged látogatott a Grundfos bázisára . A listavezető és a harmadik helyezett hazaiak telt ház előtt léptek pályára: az 1000 férőhelyes csarnokban 1300 néző volt kíváncsi a mérkőzésre.

A kilencedik percben időt kellett kérniük a szegedieknek, mert a hazaiak már 5-1-re vezettek. A folytatásban sikerült némileg felzárkóznia a Tisza-parti csapatnak, de mivel nem tudták huzamos ideig megakadályozni a Tatabánya gyors játékát, az egyenlítésre eleinte nem volt esélyük. A címvédő az első félidő második felében pontosabban lőtt és keményebben védekezett, így a szünet előtt egy 4-0-s sorozattal döntetlenre alakította az állást.

A második felvonást sokkal jobban kezdték a szegediek, a mérkőzés során először átvették a vezetést, sőt egy 7-2-es szériával elléptek ellenfelüktől (16-20). A Tatabányának – Milos Vujovic és Rosta Miklós vezérletével – a folytatásban sikerült egyenlítenie, sőt másfél perccel a vége előtt ismét egy találattal jobban állt.

A Szeged elhibázta a támadását, majd a házigazdák is rontottak, Bánhidi Bence egyenlített, végül Ilyés Ferenc középkezdésből az üres kapu mellé lőtt, így alakult ki a 25-25-ös végeredmény.

A Tatabányának ez volt az első pontvesztése hazai pályán a bajnokságban, a Szeged pedig első alkalommal nem nyert a mostani idényben.

Grundfos Tatabánya KC – MOL-Pick Szeged 25-25 (14-13)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában