kapitányi értékelés

2019.07.26. 12:41

Bíró Attila: ki fogunk jutni az olimpiára

A szövetségi kapitány szerint a tavalyi Európa-bajnoksághoz vagy az idei világligához képest előrelépett a magyar női vízilabda-válogatott, amely negyedik lett a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

„Most megiszom pár sört, csak így lehet ezt elviselni, hiszen legalább a döntetlen ott volt a kezünkben” – nyilatkozott Bíró Attila az ausztrálokkal szemben 10-9-re elveszített pénteki bronzmérkőzést követően.

„Semmivel nem voltunk rosszabbak, mint az ausztrálok.

Nyilván a mérkőzés bizonyos periódusaiban jobban játszottak, például az elején, utána viszont folyamatosan ott voltunk. Még akkor is, amikor hárommal elmentek a végén, onnan is visszajöttünk.

Megteremtettük magunknak a lehetőséget, hogy akár ötösökkel legyőzzük ezt a csapatot”

- vélekedett Bíró Attila.

A szakember kiemelte, a negyedik hely annak tükrében is jó eredménynek számít, hogy a válogatott gyakorlatilag közvetlenül a világbajnokság előtt elveszítette legjobb bekkjét, Szücs Gabriellát, míg a center Parkes Rebecca az olaszok elleni negyeddöntő óta törött ujjal játszik.

„Nagyon meg kell dicsérnem őt, igazi hősként játszott. Nekünk azért nagyon nagy érvágás, ha ketten kiesnek a kezdőből, függetlenül attól, hogy a többiek próbálták pótolni őket. Valljuk be, hiányoztak” – tette hozzá a tréner.

Bíró Attila elmondta, az egyéni teljesítményeket és csapatszerkezetet illetően is tanulságos volt a világbajnokság.

„Van csapatunk, ott vagyunk a világ legjobb négy válogatottja között. Mindenképpen előreléptünk, ugyanakkor nyilván csalódott vagyok, mert ebben a mérkőzésben több volt”.

A magyar együttes, amely az elődöntőben a spanyolokkal szemben maradt alul, nem szerzett olimpiai indulási jogot a Koreai Köztársaságban zajló viadalon.

Erre legközelebb a januári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon lesz lehetősége, melyen egy kvótát osztanak ki. Ha pedig a Duna Arénában sem jár sikerrel, az olimpiai selejtezőben még további három indulói hely vár gazdára.

„Van két lehetőségünk, biztos vagyok benne, hogy az egyiket ki fogjuk használni és ki fogunk jutni az olimpiára,

ahol az a cél, hogy akárcsak itt, ott legyünk az érmekért zajló csatározásban” – szögezte le.

A kapitány hangsúlyozta, bízik csapatában, amely a tavalyi, barcelonai Európa-bajnokságon mutatott játékához képest sokat fejlődött, és jelentős előrelépést tett a világbajnokságon.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!