Rövidpályás úszó-vb

2018.12.15. 14:30

Bernek negyedik, Gyurta ötödik lett 400 vegyesen

Bernek Péter a negyedik, Gyurta Gergely pedig ötödik lett 400 méter vegyesen a hangcsoui rövidpályás úszó-világbajnokság szombati versenynapján.

A szombati fináléban Bernek nagyon erősen kezdett, harmadiknak fordult pillangó után, Gyurta ekkor ötödik volt. Háton Bernek a második helyre úszott fel, láthatóan ekkor kezdett fogyni az ereje. Mell után a gyorsra a magyarok közül elsőként már Gyurta fordult rá negyedikként. Az éremszerzésre egyiküknek sem volt reális esélye, végül Bernek 4:04.71-gyel negyedikként, Gyurta pedig 4:04.74-gyel ötödikként csapott célba.

A számot végig vezetve, hatalmas előnnyel nyerte a japán Szeto Daija (3:56.43), második az ausztrál Thomas Fraser-Holmes (4:02.74), harmadik a brazil Brandonn Almeida (4:03.71) lett.

A futam után a két magyar versenyző teljesen eltérő fizikai- és lelkiállapotban nyilatkozott. A teljesen kimerült Bernek azt mondta, azt követően, hogy gyakorlatilag a teljes nyarat kihagyta jórészt betegség miatt, és így nincs még tökéletes állapotban, egyáltalán nem kell szégyenkeznie egy világbajnoki negyedik hely miatt.

Ezzel szemben Gyurta feldúltan arról beszélt, nem tudja mi történhetett a vízben, hiszen a délelőtti előfutamban ennél jobban elfáradt. Úgy vélte, ha hozta volna a tavalyi, koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon úszott idejét, akkor most bronzérmet akasztottak volna a nyakába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!