versenyegyenlőség

2017.09.20. 16:46

Az UEFA elnöke az európai törvényhozás segítségét kéri

Az európai törvényhozás segítségét kérte a versenyegyenlőség biztosításához Aleksander Ceferin elnök az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerdai rendkívüli kongresszusán.

A szlovén sportvezető a genfi eseményen többek között Angela Merkel német kancellárt is idézte, aki élesen kritizálta a sportvilág gazdasági helyzetét azok után, hogy tehetős klubok idén nyáron rekordösszegekért igazoltak futballistákat.

„Nem is tudnánk jobban egyetérteni, de nem mondhatnám, hogy eddig túl sok segítséget kaptunk volna, hogy rendezzük a helyzetet” – szólt Merkelt idézve az európai politikusokhoz Ceferin, aki kifejtette az UEFA elkötelezett a helyzet megoldása iránt, és csupán a zöld lámpára vár a törvényhozók részéről.

Ceferin szerint a versenyegyenlőség elsődleges az UEFA-nál, márpedig jelenleg a Bajnokok Ligája olyan irányba halad, hogy négy-öt nemzeti bajnokság csapatai osztoznak a pénzdíj jelentős részén.

A reformelképzelések között fizetési plafon, luxusadó bevezetése, a keret méretének, a játékosügynökök részesedésének és a játékosok kölcsönadásának korlátozása szerepel.

„Biztos vagyok benne, hogy a dolgok hamarosan jó irányba változnak” – jelentette ki magabiztosan Ceferin, akivel egyetértett a szintén felszólaló Gianni Infantino, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!