siker

2019.01.14. 14:14

A világ 8 legjobbja között a tatai vívólány a párbajtőrcsapattal

Nyolcadik helyen végzett a magyar párbajtőrcsapat (Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga, Szabó Réka) a havannai Világkupán.

Kemma.hu

Szabó Réka, Kun Anna, Nagy Kinga, Muhari Eszter.

Forrás: Hunfencing

A havannai évnyitó Világkupán a Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga, Szabó Réka összeállítású csapat legidősebbje Szabó Réka, aki még nincs 24 éves, Muhari Eszti pedig alig múlt 16, ennek tükrében pedig nagy dicséret jár válogatottunknak a nyolc közé jutásért, melyet a franciák elleni bravúros győzelemmel értek el. Ahogy a hunfencing.hu írja, ez már csak annak tükrében is nagy szó, hogy a tavalyi évben ugyanez egyszer sem sikerült a női párbajtőrcsapatnak.

A magyarok, köztük a tatai Kun Annával, a 32 között Costa Rica kötelező, 45:19-es legyőzése után a nyolcaddöntőben a világranglista harmadik helyén álló franciákat magabiztosan, 44:35-re legyőzték, és ezzel nyolcba jutottak. Aztán a negyeddöntőben Kínától 45:33-ra, az 5-8. helyért a világbajnok amerikaiaktól 42:36-ra, majd a 7. helyért Koreától 45:26-ra kaptak ki a lányok, és ezzel a nyolcadik helyen végeztek.

Szabó Réka, Kun Anna, Nagy Kinga, Muhari Eszter a Világkupán (Fotó: Hunfencing.hu)

A női párbajtőrcsapat világkupát az észtek nyerték meg, második helyen a lengyelek, a harmadik helyen az oroszok végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában