hatalmas siker

2020.02.18. 17:30

A tatai vívólánnyal Világkupa-ezüstöt szereztek a párbajtőrözők

A Dijonban rendezett Világkupán a Büki Lilivel felálló junior párbajtőrcsapat a döntőig menetelt és végül a dobogó második fokára állhatott fel.

Kemma.hu

Forrás: hunfencing.hu

Franciaországban, Dijonban rendezték a szezon utolsó csapat Világkupáját, ahol a Borsody Emma, Büki Lili, Kardos Edina, Muhari Eszter alkotta junior női párbajtőr-válogatott ismét bizonyította tehetségét és tudását – írja a hunfencing.hu.

Két héttel a poreci, korosztályos Európa-bajnokság előtt a mieink már „Eb-összeállításban” léptek pástra, ezzel is készülve és gyakorolva a fontos nemzetközi megmérettetésre. A magyar lányok a nyolcaddöntőben amolyan bemelegítő csatát vívtak a britekkel. Könnyedén, 45:32-es győzelemmel léptek túl Liliék a szigetország csapatán. Ahogy az utóbbi időben megszokhattuk, ha a magyar lányok pástra lépnek, akkor bravúrt is végrehajtanak. Ez most sem volt másképp.

A negyeddöntőben a házigazda franciák következtek a sorban. Sajnos egy váratlan sérüléssel kezdődött az összecsapás. Borsody Emma az első tusnál bokasérülést szenvedett és nem folytathatta tovább a küzdelmet. Helyére Kardos Szabina állt be. A sérülés szerencsére nem zökkentette ki a lányok, talán még inkább feltüzelte. Most már Emmáért is küzdöttek. Ez az eredményen is megmutatkozott, ugyanis fölényes, 45:27-es győzelemmel búcsúztatták a házigazdákat.

Már csak a legfényesebben csillogó érem hiányzik a lányok gyűjteményéből (Fotó: hunfencing.hu)

Az elődöntőben az olaszok következtek, akik jóval esélyesebbnek számítottak a párharcban. A papírforma azonban nem minden esetben érvényesül, ahogyan most sem. Muhari Eszter és Büki Lili olyan bravúros teljesítményt produkált, hogy az olaszok alig tudtak rajtuk pontot hozni. Ez meghozta a gyümölcsét és 45:35-ös sikerrel menetelhettek a magyar lányok a Világkupa döntőjébe.

A fináléban a másik nagy favoritnak számító orosz csapattal kellett szembenézni. Itt már nem jött össze a lányoknak a bravúr. A végső győzelmet az oroszok szerezték meg 45:29-es eredménnyel. Az ezüst azonban így is gyönyörűen csillog. Ez a teljesítmény pedig nagyszerű visszaigazolása volt annak, hogy a fiatal csapat jó úton halad és nagy reményekkel várhatják az Európa-bajnokságot.

Plásztán Attila edző a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a lányok nagyszerű napot fogtak ki, lehengerlő teljesítményt nyújtottak a versenyen.

– Büszke vagyok a lányokra, hiszen a világbajnok franciákat és az olaszokat is sikerült magunk mögé utasítanunk. Sajnos a franciák elleni meccset beárnyékolta Borsody Emma sérülése, akinek kificamodott a bokája. Szerencsére a törést és a szalagszakadást is megúszta. Innentől három lánynak, csere nélkül kellett végigvívnia a versenyt. Az oroszok elleni döntő viszonylag nagy különbségű eredményt hozott, azonban ekkora különbség nincs a két csapat között. A lányok mind a négy csapat Világkupán nagyszerűek voltak, hiszen bronzéremnek és ezüstéremnek is örülhettünk. A csapat most három napos edzőtáborba vonul, ahol finomhangolunk a két hét múlva kezdődő Európa-bajnokságra. Reménykedem benne, hogy Emma felépül és vele kiegészülve a csapat éremmel tud hazatérni az Európa-bajnokságról – mondta Plásztán Attila.

Eredmények

Nyolcaddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45:32 (Muhari +13, Büki +4, Borsody 0, Kardos -4)

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 45:27 (Kardos +9, Büki +8, Muhari +2, Borsody -1)

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 45:35 (Muhari +7, Büki +5, Kardos -2)

Döntő: Magyarország-Oroszország 29:45 (Kardos -1, Muhari -5, Büki -10)

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Magyarország (Borsody Emma, Büki Lili, Kardos Edina, Muhari Eszter, válogatott edző: Plásztán Attila, edzők: Kovács Iván, Plásztán Attila, Halla Péter, László István), 3. Olaszország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában