Elismerés

2019.08.05. 17:30

A tatabányai vízilabdás lett az utánpótlás Eb gólkirálya Bulgáriában

A tatabányai nevelésű Nagy Ákos a bulgáriai U15-ös Európa-bajnokságnak nem csak gólkirálya, hanem legértékesebb játékosa is lett.

K. A.

Nagy Ákos nagyot alkotott Bulgáriában

Forrás: Beküldött

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a magyar U15-ös fiúválogatott aranyérmet nyert a Bulgáriában megrendezett kontinensbajnokságon. A válogatott egyik húzóembere az immár két éve a KSI csapatában pólózó, tatabányai nevelésű Nagy Ákos volt, aki az Eb-n nyújtott kiemelkedő teljesítményével kiérdemelte a torna legértékesebb játékosának, valamint a gólkirálynak járó címet is.

Ákos Tatabányán született, hatéves korában hozták le először szülei az uszodába. A TVSE előkészítő csoportjában, a Stanga Tibor edzőnél eltöltött két év alatt tanult meg úszni. Ezt követően Kővári Zoltán vízilabdaedzőnél sajátította el a sportág alapjait, valamint az ő irányítása alatt játszott öt éven keresztül az egyesület utánpótlás-csapataiban.

Nagy Ákos nagyot alkotott Bulgáriában (Fotó: Beküldött)

A fiatal tehetség vezérletével a tatabányaiak nyertek korosztályos bajnokságot, valamint hazai és nemzetközi kupákat is. Ákos ezeken az eseményeken rendre besöpörte a gólkirályi címet is. Fiatal kora ellenére kitűnt tehetségével, szorgalmával, kitartásával.

A Tatabányai VSE ezúton is gratulál Ákosnak, az aranyérmes csapatnak, valamint az egész stábnak ehhez a fantasztikus sikerhez. Ákos sportághoz való hozzáállása, kitartása, eddigi eredményei reményeink szerint a jövőre nézve is példaként szolgálhatnak sok tatabányai vízipólós kisgyermeknek, a TVSE pedig további sok sikert kíván neki!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában