szép eredmény

2019.05.09. 15:00

A Tatabánya sakkcsapata nyerte a megyei bajnokságot

A hétvégén az utolsó fordulót rendezték a megyei első osztályú csapatbajnokságban. A tét nagy volt, hiszen a negyedik forduló után a lista élén álló Géniusz II. ezúttal szabadnapos volt.

K. A.

Forrás: Shutterstock.com

A bajnokság utolsó fordulója a Tatabányának egy Esztergom elleni győzelem a bajnoki cím megszerzését jelenthette. A papírforma érvényesült, a megyeszékhely csapata simán nyert, így csapatpontok terén beérte, több táblapontjával pedig meg is előzte a Géniuszt. A TSC ezzel megnyerte a bajnokságot, míg az Esztergom a serghajtó pozíciójában zárt. A másik párosításban az eddig csapatpont nélkül az utolsó helyen álló Almásfüzitő legyőzte a harmadik helyen végző Ácsot, és ezzel előre is lépett a negyedik pozícióba.

A bajnokság végeredménye: 1. TSC Sakk Szakosztály 7 csapatpont (24 táblapont), 2. Géniusz SE II. 7 (22), 3. Ácsi Kinizsi SC 2 (20), 4. Almásfüzitő SC 2 (17,5), 5. Esztergomi SC II. 2 (16,5).

Megyei bajnokság, I. osztály, Lángos Józsa csoport, 5. (utolsó) forduló

Almásfüzitő SC I.–Ácsi Kinizsi SC 5,5-4,5

TSC Sakk Szakosztály–Esztergomi SC II. 7,5-2,5

Szabadnapos: Géniusz SE II.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában