kizárva

2019.06.07. 12:07

A Sportdöntőbírósághoz fordult a Chelsea a FIFA-büntetés miatt

Az Európa-liga győztes Chelsea a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) támadta meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől (FIFA) kapott büntetését, mellyel két átigazolási időszakból kizárta a szervezet.

A CAS pénteken jelentette be, hogy megkapta a londoni klub beadványát, és elképzelhető, hogy nem tart majd meghallgatást az ügyben, hanem a felek írásos beadványai alapján hozza meg határozatát. A bíróság azt nem közölte, hogy mikorra várható döntés.

A FIFA februárban azért büntette meg az angol egyesületet, mert az

29 esetben vétett a 18 éven aluli külföldi futballisták szerződtetésének szabályai ellen,

illetve számos szabálytalanságot követett el a regisztrációs eljárásban.

A két átigazolási időszakra (idén nyárra és a jövő januárra) vonatkozó eltiltás mellett a klubnak 600 ezer svájci frankot is kell fizetnie.

A Chelsea szinte rögtön fellebbezett a nemzetközi szövetségnél, ám annak fellebbviteli bizottsága márciusban elutasította a beadványt, majd az együttes áprilisban benyújtott újabb kérelmére annyit enyhített eredeti ítéletén, hogy a tiltás idejére engedélyezte a klubnak ifjúsági futballisták regisztrálását.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!