Férfi kézilabda Eb

2020.01.17. 19:50

A rossz kezdéssel eldőlt a meccs

A magyar válogatott 36-29-re kikapott Norvégiától, a szlovénok és a portugálok ellen harcolhatja ki az olimpiai selejtezőt.

Malmö, 2020. január 17. Máthé Dominik (j) és a norvég Christian O'Sullivan az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntõjének elsõ fordulójában játszott Magyarország - Norvégia mérkõzésen a svédországi Malmõben 2020. január 17-én. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Johan Nilsson

Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség

Fotó: Johan Nilsson

A várakozásoknak megfelelően remekül kezdett a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes norvég válogatott, ezért a magyar szakmai stábnak a nyolcadik percben 6-1-es hátránynál időt kellett kérnie. Az ellenfél rendkívül gyorsan és pontosan kézilabdázott, a magyarok támadásban és védekezésben sem tudták felvenni a versenyt.

A norvégok betörésekből és távoli átlövésekből egyformán hatékonyak voltak, és mivel ehhez kemény védekezés és jó kapusteljesítmény társult, a 18. percben már tíz gól volt az előnyük. A cserék hoztak némi lendületet és felszabadultságot a magyarok játékába, akik ennek ellenére nyolcgólos hátrányban voltak a szünetben.

Bánhidi Bence (j) és a norvég Sander Sagosen
Fotó: Johan Nilsson / MTI/AP/TT Hírügynökség

A második felvonás elején a magyar együttes azonnali piros lap miatt elveszítette egyik kulcsemberét, Bánhidi Bencét, ennek ellenére remek hozzáállással, bátor játékkal és Székely Márton bravúros védéseivel felzárkózott négy gólra.

Gulyás István, a magyarok szövetségi kapitánya
Fotó: Johan Nilsson / MTI/EPA/TT Hírügynökség

A folytatásban megint nem sikerült megfékezni a rendkívül gyors és ügyes norvégokat – akik egy 7-2-es sorozatot produkáltak -, támadásban pedig sok volt az előkészítetlen, pontatlan magyar lövés. Az utolsó tíz percben felváltva estek a gólok, és a skandinávok végül hét találattal győztek.

A norvégok legeredményesebb játékosa Sander Sagosen volt hét góllal.

A két csapat 31. alkalommal találkozott egymással, 18 magyar siker és két döntetlen mellett ez volt a 11. norvég győzelem.

A magyarok két győzelem és egy döntetlen után a maximális két ponttal jutottak a csoportkörből a középdöntőbe, ahol vasárnap Szlovéniával, kedden a legutóbbi kontinenstornán ezüstérmes Svédországgal, szerdán pedig Portugáliával találkoznak.

Az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.

Forrás: MTI

Borítókép: Máthé Dominik (j) és a norvég Christian O'Sullivan az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában játszott Magyarország – Norvégia mérkőzésen a svédországi Malmőben 2020. január 17-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!