ledolgozták a hátrányt

2019.05.31. 12:14

A River Plate nyerte a dél-amerikai Szuperkupát

A River Plate labdarúgócsapatáé lett a dél-amerikai Szuperkupa, miután a visszavágón ledolgozta egygólos hátrányát.

Az első mérkőzésen a brazil Athlético Paranaense 1-0-ra győzött Curitibában műfüvön. A csütörtöki második összecsapáson az argentin együttes a 65. percben 11-esből jutott vezetéshez Ignacio Fernandez révén, majd a ráadásban újabb két gólt szerzett: a 91. percben Lucas Pratto, a 95.-ben pedig Matias Suarez volt eredményes. A büntetőt kezezés miatt videóasszisztens segítségével ítélte meg a bíró, Fernandez kísérletét elsőre hárította a kapus, de az ismétlésnél már nem volt esélye.

A River Plate a harmadik Szuperkupáját gyűjtötte be. Előzőleg 2015-ben és 2016-ban bizonyult a legjobbnak, akkor is Marcelo Gallardo irányításával, aki öt éven belül már a tizedik címét szerezte meg az argentin csapattal.

A Szuperkupáért a Libertadores Kupa és a Copa Sudamericana (Dél-amerikai Kupa) győztese mérkőzik meg. Előbbit nyerte a River Plate, utóbbit pedig az Athlético Paranaense.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!