labdarúgás

2019.06.29. 08:57

A legjobbnak bizonyult az újoncok között a KVSE

A Komárom VSE újoncként szerepelt az NB III-ban, és a Nyugati-csoport negyedik helyén fejezte be a szezont.

Herczeg István

A Komárom (fehérben) a Marcellháza ellen kezdi el

Fotó: Nagy Tamás/24 Óra

Egy éve ilyenkor már tudvalevő volt, hogy az osztályozót sikerrel megvívó Komárom VSE a harmad­osztály Nyugati-csoportjába kerül majd. Augusztus elején kezdődött a szezon, és rögtön elhozta mind a három pontot Csepelről a gárda. Ezt ugyan két vereség követte, ám az addigra már kiemelkedőnek látszó Ajka elleni 1-0-s vereség erőt adott a csapatnak. Ezt követően kilenc mérkőzésből csak egyet vesztett el a csapat, ráadásul legyőzte a sokáig második helyen álló, végül ott is végző Érdet. 16 találkozó után végül a dobogó legalsó fokán találta magát a Komárom, méghozzá 30 ponttal.

Az első tavaszi forduló aztán irtó nagy pofont tartogatott Bozsik­éknak, hiszen 6-1-es pofonba szaladtak bele a BKV Előre otthonában. Az első öt tavaszi mérkőzésen végül csak három pontot szerzett a csapat, így távolodni látszottak a dobogós álmok, ráadásul a listavezető Ajka ellen sem a Bozsik-legénység volt esélyes. A bajnokság egyik legnagyobb meglepetéseként aztán sikerült legyőzniük Schindler Szabolcs csapatát, ám a következő három mérkőzésen szintén nem jött a vereség.

Ahogy az ősz, úgy a tavasz vége is jobban sikerült, így az utolsó fordulóban még volt esély a dobogó megszerzésére, ám végül a negyedik helyen zárt a csapat. A csapat 15 győzelmet aratott, mindössze 4 döntetlen mellé 11 vereség is társult. Legeredményesebb játékosa a csapatnak a jól ismert Kenesei Krisztián, aki 17 alkalommal mattolta az ellenfél kapusát, mögötte pedig Tóth Patrik végzett, aki kilenc gólt szerzett.

– A célkitűzésünk a bennmaradás volt. Ez volt az elvárás. Azt gondolom, hogy maximálisan sikerült teljesítenünk – kezdte Bozsik Péter a visszatekintést. Harmadik helyen fordultunk, ami picit elaltatott minket, emiatt a tavaszt gyengébben kezdtük, de sikerült magunkra találni a tavasszal. Szerettük volna éremmel zárni a szezont, ám ez végül nem jött össze, de így sem vagyunk elkeseredve – folytatta.

A felkészülést hétfőn kezdtük, ma játsszuk az első felkészülési meccsünket az NB II-es Doroggal. Egy-két játékossal tervezünk csak erősíteni, frissíteni, de még csak most indul az átigazolási szezon, így nincs semmi konkrétum. A felkészülést sok fiatal kezdi el velünk. Részben a saját, részben a korábban nálunk megforduló játékosokkal. Ennek köszönhetően bő létszámmal mennek az edzések. Egyelőre minden rendben, szerencsére nincsenek sérülések. Szeretnénk megismételni az előző szezonban véghezvitteket, de az első nyolcba kerülés a célkitűzés – zárta szavait lapunknak Bozsik Péter, a Komárom vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában