kvalifikáció

2019.08.25. 21:12

A legjobb tizenhatig jutott Csernoviczki Éva a cselgáncs-világbajnokságon

Csernoviczki Éva, az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzője a Tokióban zajló cselgáncs-világbajnokság nyitónapján két győzelmet követően vereséget szenvedett japán ellenfelétől a legjobb tizenhat között, így végül helyezetlenül zárt. A másik magyar induló, Szabó Csaba egy-egy győzelem és vereség után búcsúzott, ugyancsak helyezetlenül.

Kun Attila

Csernoviczki Éva a világbajnokság harmadik mérkőzésén szenvedett vereséget

Forrás: Beküldött

Augusztus 25-én vasárnap kezdetét vette Tokióban az olimpiai kvalifikációs világbajnokság, melynek nyitónapján két magyar versenyző is tatamira lépett. Az egyikük az Ippon Judo Tatabánya SE kiválósága, a 48 kg-os súlycsoportban induló Csernoviczki Éva volt. A 33. világbajnokságnak otthont adó Nippon Budókan csarnokban – amely jövőre az ötkarikás dzsúdótorna helyszíne lesz – Csernoviczki elsőként a mauritiusi Priscilla Moranddal találkozott.

Éva alaposan megküzdött kétszeres Afrika-bajnoki harmadik riválisával, és csak hosszabbításban tudta legyűrni őt. A második fordulóban a dél-afrikai Geronay Whitebooi következett, akit egy-egy intés után, a meccs derekán horogdobással földre vitt, s az akció vazaarit ért. Az összecsapás 3 perc 23 másodpercnél fejeződött be, amikor a kétszeres Európa-bajnok magyar egy látványos válldobásra ippont kapott.

Csernoviczki Éva a világbajnokság harmadik mérkőzésén szenvedett vereséget (Fotó: Beküldött)

A 2011-ben vb-bronzérmes Csernoviczkire a nyolcaddöntőben a 2017-ben Budapesten világbajnok, tavaly Bakuban pedig vb-második japán Tonaki Funa vár, akit legyőzött eddigi két találkozójukon. A harmadik meccsen az olimpiai bronzérmes magyar dzsúdós egy perc elteltével ápolást kért a kezére, majd a súlycsoportban világranglista-vezető Funa földharcot kezdeményezett, és a kétszeres Európa-bajnok magyar nem tudott kiszabadulni a leszorításból, így ipponnal vereséget szenvedett.

A nyitónap másik magyarja, a 60 kilós Szabó Csaba bemelegítés gyanánt fél perc alatt, ipponnal „elintézte” a kiribati Noketi Nanimatangot. Az U23-as Eb-ezüstérmes kecskeméti versenyző a folytatásban az izraeli Daniel Ben Daviddal akaszkodott össze, és egy-egy intést követően vazaarival kikapott. Ezzel számára is véget ért a világbajnokság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában