lehengerlő teljesítmény

2019.09.02. 11:30

A komáromi vasember Svájcot is meghódította

A komáromi vasember, Szőnyi Ferenc a Svájcban zajló swissultra ötszörös Ironman versenyen 1130 kilométert leküzdve a dobogó harmadik fokán végzett.

K. M.

Forrás: Facebook/Szőnyi Ferenc

Mint arról már korábban beszámoltunk a komáromi vasember, Szőnyi Ferenc a legutóbb Svájcban vett részt a swissultra ötszörös Ironman versenyen, hogy a lehető legjobbját nyújtva teljesítse öt nap alatt az 1130 kilométeres távot. A verseny sikeres teljesítéséhez napi szinten 4 kilométer úszást, 180 kilométer bringázást és 42,2 kilométer futást kellett leküzdeni az indulóknak.

Ferenc már az első napon nagy elánnal vetette bele magát a gigászi távot felölelő versenybe és kevesebb mint 12 óra alatt, pontosan 11 óra és 44 perc alatt futotta, úszta és biciklizte le a napi limitet. A második napon sem hagyott alább a lendület és 12 óra 55 perc csapott a célba. A verseny féltávján túllendülve a harmadik napon is nagyot brusztolt a komáromi ironman és 13 óra 21 percnél állt meg a stopper. A negyedik és ötödik etap teljesítésére 13 óra 11 perc illetve 13 óra 40 percre volt szükség vasemberünknek.

A svájci Quintuple Ultratriathlonon összesen hét ironman mérte össze a tudását és küzdött meg az emberfeletti körülményekkel. Szőnyi Ferenc az öt nap alatt 64 óra 53 perces teljesítményével végül a harmadik helynek örülhetett, amely a fényesen csillogó bronzérmet jelentette számára. A vasember utolsó napi, végleges befutójáról Facebook-oldalán élő videó is készült.

A komáromi legenda mellett volt más magyar indulója is a svájci versenynek. Classic Deca kategóriában Rokob József a dobogó legfelső, míg Szabó Zoltán a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában