marad a bajnokság

2019.04.17. 10:35

A kiesés sem mozdítja el Allegrit a Juve éléről

Massimiliano Allegri, a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője azon túl, hogy gratulált az együttesét 3-2-es összesítéssel kiejtő Ajaxnak, bejelentette, hogy a következő szezonban is ő irányítja majd a torinói gárdát, amely a keddi 2-1-es hazai vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligájától.

Massimiliano Allegri, head coach of Juventus FC, before the UEFA Champions League quarter-final second leg match between Juventus FC and AFC Ajax at Allianz Stadium on April 16, 2019 in Turin, Italy. Juventus lost 1-2 against Ajax. (Photo by Massimiliano Ferraro/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Massimiliano Ferraro

„Maradok a csapatnál.

Már beszéltem Andrea Agnelli elnök úrral, akivel a következő szezont tervezzük”

- mondta a hollandokkal szembeni meglepő negyeddöntős kiesést követően az olasz tréner, aki ötödik éve edzi a Juvét, és sorozatban ötödik bajnoki címe előtt áll a gárdával.

Hiába azonban a bajnoki dominancia, kedden este a túlnyomórészt fiatalokból álló Ajax a második félidőben sokkal jobban futballozott az olasz együttesnél és a játék képe alapján simán jutott tovább. Csakúgy, mint egy körrel korábban, a címvédő Real Madrid ellen, márpedig ez nem véletlen az amszterdamiak edzője szerint.

„Felejthetetlen este volt ez a számunkra”

- kezdte értékelését Erik ten Hag, hangsúlyozva, hogy tanítványai másodszor léptek túl a saját határaikon a sorozatban. – „Magabiztosan és türelmesen játszottunk.

A futballról alkotott filozófiánk teszi lehetővé, hogy felülmúljuk a várakozásokat. Nagyon nehéz ellenünk, ez ellen a filozófia ellen játszani.”

Allegri nem bocsátkozott hosszú elemzésbe, elismerte, hogy a jobban játszó együttes jutott tovább.

„Az Ajax nagyszerű csapat, ezt mondtam a játékosaimnak is.

Remek játékosai vannak és kiváló futballt produkál, nem gondolnám, hogy esélytelennek lehetett volna nevezni őket, különösen azok után, hogy öt gólt rúgtak a Real Madridnak.”

A Juventus trénere kitért Cristiano Ronaldóra is, akit a nyáron éppen a Bajnokok Ligája megnyerésének céljával szerződtettek. Első szezonjában nem járt sikerrel, és 2010 óta először fordul vele elő, hogy nem léphet pályára a BL elődöntőjében. A portugál sztár a BL csoportkörében csupán egy gólt szerzett, a kieséses szakaszban viszont mind az öt Juve-gól az ő nevéhez fűződik.

„Ronaldo nagyban növelte az esélyünket a végső sikerre, és rengeteget jelentett nekünk a szezonban, különösen a BL-ben, ám a futball nem matematika. Az egy meg egy nem mindig kettő”

- jegyezte meg az edző.

Borítókép: Allegriéknek megint nem sikerül elhódítani a BL-trófeát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!