triatlon

2019.09.04. 14:00

A hőség sem tudta megállítani a sportolókat Tatán és Naszályon

Több mint ezer induló tette próbára erejét az Old Lake Man triatlon rövid- és középtávú versenyén az Öreg-tóban, a körül, valamint Tata és Naszály között.

H. I.

Több mint ezer induló tette próbára erejét az Old Lake Man triatlon rövid- és középtávú versenyén az Öreg-tóban, a körül, valamint Tata és Naszály között.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

A hétvégén a Footour Futó, kerékpáros és Triatlon Sportegyesület, valamint Tata önkormányzata szervezésében a vizek városában rendezték meg az Old Lake Man rövidtávú országos bajnokságot és középtávú amatőr magyar kupát. Az úszók az Új Kajakház Ökoturisztikai Központtól indulva az Öreg-tavon teljesítették a kijelölt távokat.

A kerékpár­útvonal a Kastély-téri rendezvényközponttól indulva a versenyben ezúttal is nagy segítséget nyújtó Naszály külterületéig tartott (a 10 kilométeres szakaszon több kört tekertek le a versenyzők), a futást pedig az Öreg-tó körül teljesítették a nevezők. A nagyszabású rendezvényen rövidtávon mintegy 700-an, középtávon pedig 350-en indultak.

– Az idei ob-n és magyar kupán rekordlétszámú versenyző vett részt, több mint ezren vágtak neki a távoknak, emellett ezúttal is rengeteg néző volt kíváncsi a versenyekre, szinte nem is maradt szabad szálláshely a hétvégére Tatán. Úgy gondolom, hogy jól sikerült a rendezvény, remek hangulatban teljesítették a távokat a versenyzők – tudtuk meg Róth Balázs versenyigazgatótól, egyben a szervezőbizottság elnökétől.

Az időjárás egyébként nem volt kegyes a sportolókhoz, hiszen bár a rövid szombati zápor hűsítőleg hathatott a futókra, vasárnap már végig nagy hőségben kellett megküzdeni a távokkal.

Old Lake Man Triatlon – rövidtáv (1,5 km úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás): nők: 1. Zelinka Gabriella, 2. Koronika Judit, 3. Weinhardt Anna; női váltó: 1. VTE UP-Girlpower, 2. Enjoy IT, 3. Jakaboshock; férfiak: 1. Király István, 2. Petsuk Zoltán, 3. Berekméri Levente; férfi váltó: 1. Família Kft., 2. Rockefellers, 3. TriSharkz.

Az úszás után a depóban pillanatok alatt átnyergeltek a kétkerekűekre a versenyzők (Fotó: Szűr Annamária / Kemma.hu)

Old Lake Maraton – középtáv (1,9 km úszás, 90 km kerékpározás, 21 km futás): nők: 1. Poór Brigitta, 2. Dr. Svéd Amelita, 3. Pék Eszter; női váltó: 1. Stréband, 2. SCTT Girlz, 3. Csiga Team; férfiak: 1. Badar Gergő, 2. Füzesy Dávid, 3. Szilágyi Péter; férfi váltó: 1. Rokkant Jók, 2. Csikóhal, 3. Budathlon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában