labdarúgás

2019.06.15. 08:38

Utolsó esély: a harmadik hely, és a bennmaradás lesz a tét a megye II.-ben

A Környe egy győzelemmel bronzot szerezhet, míg a Bokod egy győzelemmel bennmaradhat a megyei másodosztály utolsó fordulójában.

H. I.

A megye II. hétvégi, 25. fordulójában a listavezető Ete hét pontra növelte előnyét, miután a második helyen álló Környe veszített Banán.

Az utolsó forduló következik a megyei másodosztályban. Pár lényegi kérdés eldőlt, ellenben vannak még eldöntetlen pozíciók, melyről az utolsó forduló hivatott dönteni. Ilyen például a dobogó legalsó foka. Itt a matek elég egyszerű: amennyiben a Környe hazai pályán győzni tudott a már biztos ezüstérmes Bajót ellen, úgy a környeiek nyakába kerülhet a bronzérem. Ez mondjuk több szempontból is bajos. A Környe ugyanis három meccs óta nyeretlen, így a korábban kitűzött bajnoki címből már csak a dobogóban reménykedés maradt. Az sem elhanyagolható, hogy az őszi találkozójukat a Bajót nyerte.

A Bana is készenlétben áll a dobogó legalsó fokáért: jelenleg két pontos a hátrányuk a Környe mögött. Az biztos, hogy győzniük kell a már biztos sereghajtó helyen végző Szomód otthonában. Ha ezt megteszik, még reménykedhetnek a Bajót győzelmében. A kiesés elkerülése is hozhat még érdekes meccseket. Jelenleg a Gyermely áll a vonal alatt. A gyermelyiek a Császárt fogadják az utolsó fordulóban. A Bokod előnye mindössze egy pont a Gyermely előtt, ám nekik sem lesz egyszerű dolguk, hiszen Mocsára látogatnak vasárnap. Ha a Gyermely több pontot gyűjt az utolsó fordulóban, mint a Bokod, akkor helycsere lesz.

A másik oldalon is van még verseny: a Császár hátránya két pont a Mocsa mögött, így akár még ott is előzés lehet, itt az ötödik helyért mehet a harc. A már bajnok Ete Ászárra látogat, míg a Süttő és a Piliscsév középmezőnybeli derbit vív, bár a Süttő jóval több pontot szerzett a szezonban. A Tatabányai Vasas matematikailag még kieshet, de erre nagyon kevés esély van. A hétvégén Pilismarótra utaznak. A Felsőgalla-Kocs meccs sem dönt már semmiről, a Kocsnak sikerült kivívnia a bennmaradást. A vasárnapi napon minden találkozó 17 órától kezdődik.

Június 16, vasárnap, 17 óra

Eurotrade, Megyei II. osztály, 30. forduló

Ászár KSE-Etei SE, Süttői SC-Piliscsévi SE, Pilismarót SC-Tatabányai Vasas, TÉG Felsőgalla-Kocs KSE, Mocsa KSE-Bokod Erőmű LE, Környe SE-Bajóti Szikra SE, Gyermely-Császári SE, Bar-Nul Szomód SE-Banai KSK.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában