edzőtábor

2020.06.09. 06:45

A Fényesen edzettek a karatésok az ország egyik legismertebb, ötdanos mesterével

A tatai Renmei Kyokushin Karate Sportegyesület a hétvégén edzőtábort szervezett a Fényes Fürdő területén, amelyet Tóth Attila személyében hazánk egyik leg­elismertebb mestere vezetett.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

A létesítmények folyamatos megnyitásával és a közös edzések megkezdésével lassan megyénk sportélete is lábra kap. Bár versenyeket jelenleg még nem rendeznek, a Renmei SE egy általa szervezett egynapos, szombati edzőtáborral jelezte, hogy készen áll a folytatásra.

A tatai egyesület a Fényes Fürdő területén rendezte az összetartást, amelyet a saját tanítványaival érkező abasári Tóth Attila vezetett. Az ötdanos mester nemcsak hazánkban, de nemzetközi szinten is komoly elismertségnek örvend, hiszen korábban több mint 20 Európa-bajnokságon vett részt és mindegyiken nyert érmet.

A rendezvényen 25-en vettek részt, főleg az idősebb korosztályból, hiszen ezúttal a magasabb szintű technikák és formagyakorlatok kerültek terítékre. A dél­előtti edzésen alapozásra és a formagyakorlatokra került sor, melyek szóbeli és gyakorlati javítását a délutáni tréningen végezték el a résztvevők.

Az edzőtáboron részt vett az egydanos kapuvári Lengyel László, valamint az ötdanos soproni Polacsek Zoltán is, a két mester Tóth Attilához hasonlóan saját tanítványaival érkezett Tatára. Polacsek Zoltán egyébként hamarosan újra a Renmei vendége lesz, hiszen az egyesület következő, június 19–20-ra tervezett edzőtáborát ő vezeti majd.

Nem ez lesz egyébként a tatai klub egyetlen edzőtábora a nyáron, a Renmei ugyanis július 28. és augusztus 2. között rendezi meg az éves „nagy” edzőtáborát. Ez a rendezvény az elmúlt években országos szinten is egyre népszerűbbé vált, így nem elképzelhetetlen, hogy akár 100-nál is több résztvevővel lehet számolni az eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában