rögbi

2019.03.11. 16:43

A felkészülés hajrájában járnak az Esztergomi Vitézek csapatai

Az Esztergomi Vitézek felnőttcsapata szombaton kezdte volna a bajnokság tavaszi idényét, jelen állás szerint azonban csak március 31-én, Szegeden lép először pályára a csapat bajnoki mérkőzésen idén.

Kun Attila [email protected]

Az Esztergomi Vitézek rögbicsapata az ötödik mérkőzését is megnyerte a bajnokságban, így az „A” csoport első helyéről várhatja a tavaszi folytatást.

Forrás: Beküldött fotó

Az Esztergomi Vitézek rögbisei jelenleg a felkészülés kellős közepén tartanak. Az alapozást már január elején megkezdte a dél-afrikai Zwelakhe Sodladla és az erőnléti edző, Sölösi László vezette csapat, mégpedig konditermi edzésekkel. Mint Koller Józseftől, a Vitézek elnökségi tagjától megtudtuk, a Vitézek sporttelepén nemrégiben kialakított, a klub által üzemeltetett Vitézek Gym-edzőterem minden igényt kielégít, a Vitézek csapatai pedig már birtokba is vették az fitnesztermet.

Az utánpótlás is készül

Az Esztergomi Vitézek utánpótlás-csapatai közül a legkisebbek egy négy versenynapból álló teremrögbi-versenysorozaton vettek részt, melynek helyszínei sorrendben Székesfehérvár, Agárd, Párkány és Sóskút voltak. A tornán az esztergomiak lány- és fiúcsapatai is elindultak, sőt, előbbiek egy, az U14-es korosztályban tartott tornán nyerni tudtak a fiúcsapatokat megelőzve! Az ifjúsági és juniorcsapatok is jól teljesítettek a felkészülési időszakban. A juniorok a Gödöllőn megrendezett fedettpályás hetesrögbi-tornát úgy nyerték meg, hogy a Tárnok felnőttcsapatát is legyőzték és megelőzték. Ugyanitt az U16-os csapat is az első helyen végzett. Időközben az U14-es és a juniorcsapat is megmérkőzött a cseh Brno korosztályos együtteseivel, és esztergomi szempontból hibátlan volt a mérleg: előbbi 74-19-re, utóbbi 26-19-re nyert. Ami a felnőtteket illeti, ők a bajnokság rajtjáig hátralévő szünetben idegenben játszanak felkészülési mérkőzést a Vienna Capitals csapatával, de Grazban és Moldovában is pályára lépnek.

További részleteket a 24 Óra március 12-i számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában