kézilabda

2019.08.29. 16:45

A döntőben a profi dunaszerdahelyi csapatot is legyűrték a dorogi kézis lányok

Fontos mérföldkövet jelentett a Dorogi ESE női felnőtt kézilabda-csapatának felkészülési időszakában a XX. Bükfürdő Kupa, amelynek döntőjét nagy csatában nyerték meg. Bona Gergő tanítványai már több mint ötven edzésen vannak túl és magabiztosan készülnek az új bajnoki évadra.

Walczer Patrik

Csoportjukból veretlenül jutottak döntőbe a dorogi lányok, ahol a profi játékosokat felvonultató Dunaszerdahely csapatát is sikerült legyűrni.

Forrás: Beküldött

Az NB I. B Nyugati csoportjában szereplő Dorogi ESE kerete a bajnokság vége óta jelentős változáson ment keresztül, a korábban bejelentett játékosok mellett csatlakozott hozzájuk a kapus Pompor Anikó, a beállós pozícióban játszó Rideg Renáta és az Alba Fehérvár KC csapatától kettős játékengedéllyel visszajátszó Kiss Virág, aki irányítóként erősíti majd a gárdát.

Az intenzív edzésterv miatt az első edzőmérkőzésen az egri Eszterházy SC ellen fáradtan játszott a csapat és vereséget is szenvedett, de a soron következő felkészülési találkozón már rendre bizonyítottak a lányok. A technikai hibák és pontatlanságok helyett egyre inkább tudatos játékkal rukkoltak elő és a sikerek sem maradtak el.

A vezetőség mindent megtesz azért, hogy kellő fizikai és mentális állapotban legyenek a bajnoki rajtra, ezért a Mindset sportpszichológusai tavalyhoz hasonlóan idén is segítik a csapatot. Bona Gergőtől, a csapat vezetőedzőjétől megtudtuk, hogy a büki torna előtt a Kispest ellen léptek pályára. A találkozó a csapat szempontjából holtpontnak minősült, a motiváció hiányát is érezni lehetett a lányok játékán, ettől függetlenül csak két góllal kaptak ki.

Ezt követően Vas megyében lépett pályára a Dorog, ahol első csoportmérkőzésén az NB II.-es Büki TK csapatával találkozott. A fél­időben még csak három góllal vezettek, végül 32-20-as sikert arattak. A második találkozón bajnokságbeli riválisuk, a nagyatádi székhelyű Rinyamenti KC várt rájuk. A szünetben még a somogyiak vezettek, a pihenő után viszont a dorogiak átvették az irányítást és 34-24-re győzték le ellenfelüket.

A Dorog ezzel a két sikerrel bejutott a döntőbe, ahol nagy feladat várt rá: a torna legrangosabb résztvevőjével, a cseh-szlovák Extraligába frissen feljutó HC DAC Dunaszerdahellyel szemben kellett helytállniuk. A profi játékosokat a soraiban tudó és spanyol edző által irányított alakulat bármennyire is szeretett volna, nem talált fogást a dorogi csapaton.

Ennek köszönhetően a félidőben 17-17 volt az állás. A második játékrészben némi meglepetésre a Dorog irányított és színvonalas, küzdelmes mérkőzésen 33-30-ra múlta felül a felvidéki gárdát és nyerte meg a jubileumi kupát. A sikerek minden bizonnyal nagy segítséget jelentenek a hátralévő hetekhez és a IV. Buzási József emléktornához, melyet szeptember 7-én, Dorogon rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában