siker

2020.02.06. 06:00

A Büki Lilivel felálló párbajtőrcsapat bronzérmet szerzett a pozsonyi világkupán

A Pozsonyban rendezett világkupán a Büki Lilivel felálló junior párbajtőrcsapat a bronzmérkőzésen Izraelt legyőzve állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Kemma.hu

Forrás: hunfencing.hu

A Pozsonyban rendezett világkupa-versenyen a junior női párbajtőrcsapatunk is képviseltette magát. A Borsody Emma, Büki Lili, Kardos Edina, Muhari Eszter összeállítású válogatott nagy küzdelmek árán végül éremnek örülhetett – írja hunfencing.hu.

A magyar csapat nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe. A legjobb tizenhat közé jutásért Kolumbiát sikerült legyőzni 45:33-ra, majd a legjobb négy közé kerülésért a kanadaiakkal kellett megküzdeni, akik szintén nem jelentettek problémát a lányoknak és magabiztos 45:38-as győzelmet arattak. Az elődöntőben a nagy mumussal, az orosz lányokkal néztek farkasszemet a magyarok. Sajnos az elődöntőt az oroszok húzták be 45:34-re, azonban a lányoknak így sem volt okuk a csüggedésre, hiszen a bronzéremre még volt esély. A harmadik helyért Izraellel csatáztak a lányok. Itt már nem is volt kérdés, hogy végül a magyarok nyakába akasztják a bronzérmet. Lehengerlő 45:34-es, fölényes győzelemmel sikerült felállni a dobogóra.

Eredmények

Nyolcaddöntő: Magyarország-Kolumbia 45:33 (Muhari +14, Borsody +3, Büki -2, Kardos -3)

Negyeddöntő: Magyarország-Kanada 45:38 (Muhari +9, Büki +2, Kardos -2, Borsody -2)

Elődöntő: Magyarország-Oroszország 39:45 (Muhari +2, Büki +1, Borsody -9)

3. helyért: Magyarország-Izrael 45:34 (Borsody +7, Muhari +2, Büki +2)

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Magyarország (Borsody Emma, Büki Lili, Kardos Edina, Muhari Eszter, válogatott edző: Plásztán Attila, edzők: Kovács Iván, Plásztán Attila, Halla Péter, László István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában