kűzdősport

2020.01.30. 14:41

62 éves versenyző is megküzdött a tatai klub által rendezett karate versenyen

Idén is nagy sikert aratott a Tatai Kölyöksárkány Shotokan Karate Klub meghívásos rendezvénye, ahol több korcsoportban közel 250 versenyző indult.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A hétvégén Tatán, az Eötvös József Gimnázium tornacsarnokában rendezte meg a Tatai Kölyöksárkány Shotokan Karate Klub meghívásos versenyét. Az eseményről az egyesület elnökével, Kerekes Balázzsal beszélgettünk.

– Tavaly szerveztük az első meghívásos versenyünket, amelyen 120-an vettek részt. Idén duplájára nőtt a létszám, a meghívott 28 klubból végül 25-en indultak el, összesen 247 versenyzővel. Különböző korosztályokban öttől 62 éves korig, mintegy 400 kategóriában mérték fel tudásukat a sportolók, lányok és fiúk egyaránt. A kezdők és haladók külön versenyeztek. Örömteli, hogy majdnem 60 felnőtt indult, ami országos viszonylatban is magas számnak minősül. Az ország minden tájáról érkeztek klubok, elsősorban a Dunántúlról és a fővárosból. Megyénket a miénk mellett komáromi, oroszlányi, szárligeti és tatabányai egyesületek képviselték – tudtuk meg a sportvezetőtől.

– A verseny stílusfüggetlen volt, öt különböző stílus­szervezet képviseltette magát nálunk. Minden versenyző éremmel távozhatott Tatáról, ami azért is fontos, mert a legtöbb gyermek még pályafutása elején jár, sokuknak az volt az első vagy a második versenye, így újabb pozitív emlékekkel gazdagodhattak a sportágukkal kapcsolatosan. Külön köszönet illeti edzőtársamat, a kétdanos Takács Rózát, aki a szervezési feladatokat vállalta magára. Róza egyébként egyesületünk elnökhelyettese, elnökségi tagként még Nágel Balázs tevékenykedik nálunk – árulta el a háromdanos karatemester.

– A mi egyesületünk létszáma 35 fő körül mozog, ezúttal 25 versenyzőt indított, akik hozták a várt eredményeket. Nehézséget jelentett számukra, hogy nem adhattunk tanácsokat nekik a verseny során, hiszen Róza a szervezéssel foglakozott, én pedig bíróként működtem közre. Összességében elégedett vagyok a rendezvénnyel, a vártnál jóval többen érkeztek hozzánk és a színvonal is magas volt. Most már a közeljövő megmérettetéseire, a dunaharaszti Halom Kupára és budapesti kempo-világbajnokságra készülünk – beszélt a közeljövő terveibe Kerekes Balázs.

Kinőtték a jelenlegi helyszínt

Mint Kerekes Balázstól megtudtuk, a családias hangulat miatt a meghívott baráti klubok nagyon megkedvelték a versenyt. Ennek is köszönhető, hogy a meghívott egyesületek mellett nagyon sokan jelezték részvételi szándékukat, amit a szervezők szívesen fogadtak. Már a versenyt követően is többen jelezték, hogy jövőre szívesen visszatérnének, ami viszont felvet egy kellemes, de megoldandó problémát: a nem várt magas (és jövőre valószínűleg tovább bővülő) létszám miatt a verseny kinőtte az Eötvös-gimnázium tornatermét, így a következő megmérettetésre már valószínűleg új helyszínt kell találnia szervezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában