Szenzáció

2023.05.15. 18:22

A tatabányai Davis-kupa meccsen még kishitű volt, most csodát tett Marozsán Fábián

„Voltak szép pillanataim, mindent megtettem, de nem vagyok még ezen a szinten. Fejlődnöm kell, szoknom kell a ritmust.” Négy hónapja mondta ezt a tatabányai Davis-kupa vereség után Marozsán Fábián. Most simán megverte a világelső Alcarazt.

Takács Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A magyar tenisz, de nem túlzás, hogy a magyar sport aranylapjaira kívánkozik, amit ez a 23 éves magyar fiú, bizonyos Marozsán Fábián a római mesterversenyen művelt. Ennek előtte még főtáblás meccset sem nyert az ATP Touron, most a selejtezőből indulva sorozatban az ötödik mérkőzésén győzve, 6:3, 7:6-ra elintézte a világelső Carlos Alcarazt is.

Nem könnyű most bármit mondani, ez volt az álmom. Úgy álltam oda, hogy megpróbálok valami különlegeset nyújtani, nyerni gémeket, vagy egy szettet, erre meglett a meccs

– ezt mondta a meccs után hitetlenkedve a világranglistán 135. helyezett Marozsán, akit a tatabányai publikum február elején személyesen is láthatott játék közben.

A tatabányai Davis-kupa meccsen is voltak már jelei annak, hogy nem akármilyen tehetség lakozik a fiatal teniszezőben, hiszen az esélyesebb franciák ellen Valkusz Mátéval megnyerték a párosok csatáját. A Nicolas Mahut és Arthur Rinderknech elleni mérkőzést 6:2, 7:6 arányban hozták. Igaz, egy nappal később aztán Fábián hiába tett meg mindent, végül veszített a rutinosabb és a világranglistán is magasabban rangsorolt Ugo Humbert ellen.

Marozsán Fábián
Tatabányán még nagy küzdelem árán sem sikerült a bravúr
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

A két 6:3-as szett azonban teljesen vállalható volt, még ha Marozsán csalódottan is értékelt a tatabányai Multifunkciós Sportcsarnok sajtóhelyiségében. Akkor hangzott el az ominózus kijelentés, amely szerint még nincsen azon a szinten, hogy az elittel felvegye a versenyt.

A mostani eredményre az egész világ felkapta a fejét és megtanulta Marozsán Fábián nevét, aki a Eurosport kamerája előtt kereste a szavakat. „Nem könnyű most bármit mondani, ez volt az álmom. Úgy álltam oda, hogy megpróbálok valami különlegeset nyújtani, nyerni egy két gémet, vagy egy szettet. Erre meglett a meccs...Még nem igazán tudom, hogy nyertem meg.”

Az eredményről mindenesetre mindent elárul, hogy a profi férfi teniszezők versenyeit szervező ATP Tour Twitter-oldala az „idény sokkjaként” tálalta a 23 esztendős magyar versenyző bravúrját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!