Sport

2017.03.02. 10:30

Brillíroztak az úszópalánták a megyei körversenyen

A tatabányai fiatalok végeztek az első helyen az éremtáblázaton.

P. J.

Az Utánpótlás-kupa I. fordulójának a fővárosi Tüskecsarnok adott otthont. Ezen a versenyen a legfiatalabb korosztály mérte össze tudását, azaz a 2007–2009-ben született fiúk és lányok álltak rajtkőre. A Tatabányai Vízmű SE-t két fiú és öt lány képviselte Budapesten. Az öt úszópalánta hat érmet szerzett.

Eredmények, 100 m hátúszás: 1. Jackl Vivien, 2. Virág Réka és Bakó Zsófia, 4. Gábor Tímea, 5. Jackl Nikolett, 7. Skoflek Patrik. 200 m vegyes úszás: 1. Jackl Vivien és Bakó Zsófia, 3. Virág Réka, 4. Jackl Nikolett, 5. Skoflek Patrik. 4x50 m-es MIX gyorsváltó: 7. Tatabányai VSE (Skoflek Patrik, Bartha Barnabás, Bakó Zsófia, Jackl Nikolett).

A 2006-os születésűek Győrben vettek rész egy hosszútávúszó viadalon, ahol csak 1500 m gyorsúszásban állt rajtkőre a mezőny. A tatabányai klubból három sportoló indult, akik a leghosszabb gyorsúszó számban versenyeztek először. Kriszt Lilla első lett, Vicze Zsombor ezüstérmet szerzet, míg Egri Szilárd harmadikként csapott a célba.

A megyei körverseny I. fordulóját Tatabányán rendezték. A négyfordulós viadalon négy megyei úszóegyesület vett rész, a Komáromi Úszó Klub, az Esztergomi Úszó Klub, a Dorogi Új Hullám SE és a Tatabányai Vízmű SE.

Ezen a sporteseményen a 2010-ben született fiúk és lányok vettek részt. A TVSE csapata jól vette az első akadályt, hiszen összesen 48 érmet ( 20 arany-, 17 ezüst- és 11 bronzérem) gyűjtöttek össze Kocsis Márta edző tanítványai. A pontversenyben, illetve az éremtáblázaton a második helyet a komáromi úszók szerezték meg 27 éremmel. A megyebeli úszók következő megmérettetése március közepén Kecskeméten lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!