Sport

2017.07.03. 07:41

Megállapodott csapatkapitányával a folytatásról a Grundfos

Dénes János, a tatabányai kézilabdacsapat kapitánya az egyesületnél folytatja pályafutását.

P. J.

Nagy mozgás nincs a Grundfos Tatabánya KC háza táján. A bajnoki és kupabronzérmes együttes két kivétellel minden játékosát megtartotta. Sipos Adrián, Vladimir Vranjes és Milos Bozsovics 2020-ig kötelezte el magát a kék-fehér klubnál.

Emellett Harsányi Gergely és Dénes János is újabb egyéves szerződést kötött az egyesülettel. A megállapodásról, a csapatról, saját formájáról Dénes Jánossal, a csapat kapitányával beszélgettünk.

– Nagyon gyorsan és könnyen megállapodtunk a klub vezetésével – mondta Dénes János. – Sokan el sem hinnék, de két perc alatt megegyeztünk.
Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a 32 éves, csupaszív játékosnak a 2017-2018-as szezonja a tizedik lesz a Tatabányánál.

– Egy nagyon nehéz, ám sikeres szezon van mögöttünk – emelte ki a „cséká”. – A megérdemelt bajnoki és kupabronzérem után, az EHF-kupában azt is megmutattuk, hogy nemzetközi szinten is megálljuk a helyünket. Nagyon jó lenne ezt a teljesítményt az idén is megismételni. A kupákban azonban sok múlhat a sorsoláson is, de mi arra törekszünk, hogy mindentől függetlenül a pontvadászatban és az MK-ban a dobogón végezzünk. 32 évesen is abszolút fitt vagyok. Sokan ilyen idős korukban vannak az erejük teljében, én is így érzem, és nagyon remélem, hogy továbbra is a csapat hasznára lehetek.

Mivel Tóth Mihály kapus Gyöngyösre igazolt, így a helyére a román válogatott Ionat Iancut igazolta a Grundfos KC. A PLER-be távozó Nagy Szabolcs helyére pedig a mindössze 18 éves székelyudvarhelyi Fekete Dániel került. Ezen túl egy-két külföldi kiszemeltje még van azért a kék-fehéreknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!