Sport

2017.07.02. 10:07

Harmadik helyen zárt a dorogi veterán dzsúdózó az Eb-n

A közelmúltban Horvátországban, Zágráb városában megrendezett Veterán Judo Európa-bajnokságon Deák Attila, a Dorogi Nehézatlétikai Club sportolója bronzérmet szerzett. Vele beszélgettünk a kezdetekről és a mostani versenyről.

Kovács Csilla

– Mikor és hogyan került kapcsolatba ezzel a sportággal?

– Jómagam úgyszólván a dzsúdószőnyegen nőttem fel, ott tanultam meg járni. Édesapám, Deák Attila űzte ezt a sportot és ő vitt le engem egészen kicsi gyerekként. Akkoriban Esztergomban a Spartacusban sportolt és edzősködött, később Pfluger Antallal együtt megalapították a Leányvári SE dzsúdó szakosztályát. Ezután én is az ő színeikben indultam versenyeken.

– Milyen eredményei voltak gyerekkorában?

– Az országos bajnokságokon folyamatosan dobogós voltam, a kadet világkupán és az európai olimpiai reménységek versenyén is második helyezést értem el. Az élversenyzést egészen 25 éves koromig folytattam.

– Hogyan került ismét kapcsolatba a dzsúdóval?

– A versenyzői pályafutásom után is folyamatosan edzettem. Egy volt sporttársam, Péntek Zoltán unszolására tavaly újra elindultam a magyar bajnokságon, amit sikerült megnyernem. Ekkor gondoltam arra, hogy újra megpróbálom a versenyzést nemzetközi vizeken is. Így elindultam a 35–40 év közöttiek korosztályában a plusz 100 kg-os súlycsoportban a veterán Európa-bajnokságon és ott a harmadik helyet sikerült megszereznem. Ősszel pedig a világbajnokságon vettem részt, ahol ötödik lettem.

– Milyen volt az idei megmérettetés?

– Nagyon sok versenyző volt, a franciák például több, mint 200 versenyzővel indultak különböző korosztályokban. Az elit versenyzők a régi neves dzsúdósok közül kerültek ki. Mivel erőnyerő voltam, ezért az első körben nem léptem szőnyegre. Egy spanyol és egy török sportoló ellen küzdöttem, így szereztem meg a harmadik helyet. A verseny jó hangulatú volt, ezért addig szeretném folytatni, amíg csak tudom.

Címkék#Dorog

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!