foci

2017.07.04. 11:35

Ezért focizik a Zsámbék a Komárom megyei bajnokságban

A Zsámbéki Sportklub focicsapata a Komárom-Esztergom megyei labdarúgó bajnokság Atlasz-Geodézia I. osztályában játszik, az idén pedig a Megyei Kupát is megnyerte. Olvasóink arra voltak kíváncsiak, miért nálunk játszanak a Pest megyei labdarúgók, mi pedig utánajártunk. Esetük nem példa nélküli.

kemma.hu

Ahogy a 24 Óra sportszerkesztője, Kun Attila emlékeztett: a Zsámbék labdarúgó-szakosztálya 1996 óta szerepelteti csapatait a Komárom-Esztergom megyei bajnokságokban (illetve eközben 9 szezonon kersztül az NB III.-ban). Ennek oka, hogy számukra, mivel Zsámbék a megyehatárnál fekszik, az utazási távolságok és az ehhez kapcsolódó költségek megyénk területére kisebbek, mint a jóval nagyobb területű Pest megye esetében.

A drukkerek is követik a zsámbékiakat
Fotós: Hagymási Bence

Mint megtudtuk, a éppen ezért kérték annak idején, hogy nálunk, a mi megyénk bajnokságban indulhassanak, kérésüket pedig a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség akkori Versenybizottsága elfogadta. A zsámbékiak a 2016/17-es szezonban meg is nyerték a Komárom-Esztergom Megyei Kupát, míg a megye I.-es bajnokságban a hatodik helyen végeztek.

A Zsámbék szerezte meg a trófeát a 2016/2017-es szezonban
Fotós: Hagymási Bence

A zsámbékiak esete nem példa nélküli a sportvilágban: a Környei Sportegyesület női labdarúgócsapata például Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megye után Budapest bajnoki címet szerezte meg 2017-ben. Mészáros István edző korábban a kemma.hu-nak elmondta: a nevezésről a lányok döntöttek, mivel a kiírtak alapján a Budapest Bajnokság tűnt a legszínvonalasabbnak. Az első pár meccs után hamar kiderült, hogy igazából két csapattal, a Komárommal és a METIS-el kell megküzdeniük a bajnoki címért, és a Duna-parti város kapcsán ez be is igazolódott. A Budapest bajnokságban a komáromi Fortuna mellett a Tatabányai Amazonok SE is játszott.

Azt is meg kell említenünk, hogy nem csak a sportéletben fordulnak elő ilyen „szomszédolások”: a rendőrség és a katasztrófavédelem is gyakran átlépi a megyehatárt, hiszen sokszor élet-halál kérdése, hogy mihamarabb odaérjen a segítség, ehhez pedig nem a közigazgatási határokat, hanem a földrajzi távolságot kell figyelembe venni. A közelmúltban például a bajnai önkéntes tűzoltók is Páty és Zsámbék közé siettek, amikor egy autó fának ütközött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!