Sport

2016.12.13. 09:04

Két megyei világbajnok sporthorgászatban

Csöregi Balázs és Eichardt László is világbajnoki címet nyert Bulgáriában.

K. A.

 A közelmúltban Plovdivban rendezték a horgász világbajnokságot, ahol a magyar válogatott aranyérmet szerzett a 34 induló ország versenyében.

A megmérettetésre 12 sportolóval (hat-hat versenyző és segítő) utazott a Szénási Sándor szövetségi kapitány vezette magyar csapat. A válogatott keret tagja volt a gönyűi Tímár-Mix csapat tagja, az esztergomi Csöregi Balázs is, aki a csapatarany mellett egyéniben a 10. helyezést szerezte meg. Balázs segítője a dági Eichardt László volt. – Egy hetet töltöttünk Bulgáriában, ebből az első öt nap edzésnap volt, köztük egy kötelező tréninggel – kezdte értékelését Csöregi Balázs.

– Az utolsó két napon rendezték a versenyeket, mindkét nap egy négyórás fordulót tartottak. A versenyzőket szektorokba osztották a helyszínül kijelölt evezőspályán, majd a kifogott halak tömege alapján számolták ki az egyéni és a csapatverseny végeredményét. A mi sikerünk titka az volt, hogy finom szereléssel vágtunk neki a versenynek, pici horgokat és vékony zsinórt használtunk – tudtuk meg az újdonsült világbajnoktól, aki egyéniben és csapatban is magyar bajnoknak mondhatja magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!