Sport

2016.09.16. 11:10

Bábolnán sorsolták ki a Nemzeti Vágta rajtpozícióit

A hétvégén rendezik meg a Nemzeti Vágta című tradicionális eseményt a budapesti Hősök terén, amelynek egyik fő célja a lovassport és a lovaskultúra népszerűsítése.

W. Zs.

A vágta másnapján, tehát vasárnap tartják a nemzeti vágta nemzetközi futamát, amelynek mezőnyében 11 ország nemzetközileg elismert versenyzői állnak majd rajthoz. Ezt a népszerű kezdeményezést négy évvel ezelőtt indították útnak. A versenyhez a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok biztosítja a „lóerőt”, így tizenegy gyönyörű, nemes shagya-arabot készítettek fel a versenyre.

Az esélyegyenlőséget figyelembe véve minden ország ugyanazt az őshonos magyar fajtát kapta. A rajtpozícióról pedig a tegnapi sorsolás döntött. Ennek értelmében Románia, Szerbia, Szlovénia, Szlovákia, Franciaország, Amerika Egyesült Államok, Mongólia, Csehország, Oroszország és Katar közül Csehország képviselője állhat majd az első helyre.

A rendezvényen részt vett Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség és Nemzetközi Vágta elnöke; Haál Gábor, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója; Szotyori Nagy Kristóf, a Nemzeti Vágta versenyigazgatója, valamint Bendes Csaba, a Nemzeti Vágta elővágta és nevezési igazgatója. A nemzetközi program fővédnöke egyébként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az ünnepélyes sorsolást követően egy közös edzésre nyílt lehetőség a ménesbirtokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!