Sport

2016.09.23. 16:52

A kőkútisok imádják a kézilabdát, ezért összehoztak egy ütőképes csapatot

A tatai Kőkúti Általános Iskola tornatermében nem hangzik idegenül a labdapattogás, a tenyeret érő lövés csattanása, az edzői ukáz visszhangja, mostanában azonban egy új csapat is itt készül fel az újabb megméretésekre.

Sz. A.

Húsz fiatal mert nagyot álmodni és megalapította Tatán a Kőkúti DSE Zöld Sárkányok Kézilabda Clubot. Tataiakból, Tata környékiekből, a tataiaknak, sportszeretetből. Most szombaton játsszák első hazai meccsüket a megyei bajnokságban.

A Zöld Sárkányok ebben az évben alakult, a megyei első osztályú kézilabda-bajnokságban az első meccsükön 32-30-ra nyertek Esztergomban, a céljuk pedig az NB II. Mondhatnánk, hogy mernek nagyot álmodni, azonban ennél többről van szó. Az életük részévé vált sportágat akarják életben tartani, és nem pusztán hobbi szinten. A csapat "ötletgazdájával", Körmendi Mártonnal az egyik edzésen beszélgettünk, miközben a pályán a többiek gyakoroltak.

– Tizenkilenc igazolt játékosunk van, többségükkel már diákként, a Kőkútiban is együtt játszottunk. Több országos bajnokságot is nyertünk. Ez az életünk. Tatai és kistérségi fiatalokból áll a csapat, az edzőnk, Vadász Gergő szintén ide járt, együtt játszottunk annak idején. Később sokan a TAC-nál folytattuk. A kézilabdát, amit tizenöt éve űzünk, semmiképp sem akartuk abbahagyni a későbbiekben sem. Tél végén jött az ötlet Fodor Gáborral, hogy hozzunk létre saját klubot, a nyár elején pedig komolyabbra fordult a dolog – részletezte Márton, akitől azt is megtudtuk, hogy zömében 1996-1997-ben született játékosokból áll a csapat, a legidősebbek 1991-1992-es születésűek. Az egyesületalapítás és a csapatépítés persze nem könnyű feladat.

– Papírmunka, igazolások, szponzorkeresés – sorolta a sportvezető, aki a többiekkel együtt hálás, hogy a Kőkúti felkarolta őket névadó szponzorként, ráadásul a termet is használhatják az edzésekre. A csapat költségvetése a szezonra körülbelül egymillió forint, ennek mintegy hetven százaléka már rendelkezésükre áll.

– Bízunk abban, hogy magán- és üzletemberek is mellénk állnak és így a maradék harminc is meglesz. Tataiakkal, a tataiaknak szeretnénk kézilabdát csinálni. Mi a játékért nem kapunk pénzt. Sportemberként a célunk megnyerni a bajnokságot, aztán eldöntjük, maradunk-e még egy évet a megyei bajnokságban vagy egyből megyünk az NB II-be. Ott azért már komolyabb feltételeknek kell megfelelnünk, például utánpótláscsapat versenyeztetése és komolyabb edzésmunka is szükséges – tette hozzá a fiatalember.

Mint megtudtuk, a játékosok tanulnak vagy dolgoznak. Előbbiek főként Győrből és Budapestről járnak vissza az edzésekre, de a többiek is elkötelezettek a csapat iránt. A meccsnapokra például szabadságot vesznek ki vagy műszakot cserélnek, ha kell.

Arról már Vadász Gergő, a csapat edzője beszélt, hogy kőkútis kora óta ismeri a játékosokat, így jó szívvel állt melléjük. A Testnevelési Egyetemen edzőnek tanuló fiatalember szerint az első hazai meccs előtt jó a csapat hangulata, várják a szombati mérkőzést, amelynek az Eötvös József Gimnázium sportcsarnoka ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!