Sport

2016.04.16. 19:21

Vízilabda: hullámzó volt a Tatabánya játéka

Ez az igazi. Nyitott uszodában, jó hangulatban kezdődött a pólómeccs. A vége azonban már nem volt ennyire szívderítő, a tatabányaiak ugyanis vesztesen hagyták el a medencét.

Petrik József

Vízilabda OB I., férfi, alsóházi középszakasz, 7. forduló
EBP Tatabánya – Pécsi VSK 6-9 (1-0, 2-2, 2-3, 1-4)
Tatabánya, 150 néző, vezette: dr. Molnár T., Bene P.
Tatabánya: Zsivojinovics - Kiss Gy., Mocsári, Regős 2, Salamon A., Francsics 2, Práczky. Csere: Máthé, Dobay 1, Tatár, Császár 1, Sebestyén. Edző: Zantleitner Tamás.
PVSK: Kósik - Tóth P., Basara 3, Horváth Zs. 1, Csacsovszky A., Rakonjac 3, Surányi 1.
Csere: Csaba, Csacsovszky E., Macsi 1, Sztojcsics 1, Opacak. Edző: Lukács Gergely.
Gól – emberelőnyből: 11/2, illetve 7/1.
Gól – ötméteresből: 1/1, illetve -.
Kipontozódott: Macsi (29. p.)

Két-két elrontott támadással, elpuskázott helyzettel indultak a csapatok.  Az egész játékrészre jellemző volt a gyenge helyzetkihasználás. Végül Francsics nyitotta meg a gólok sorát. De a „gólzápor” csak a második felvonásban folytatódott.

A hazaiak ekkor már az ötödik emberfóros lehetőségüket szalasztották el. Miközben a játéknak továbbra is inkább a küzdő jellege domborodott ki. Ám ebben a „birkózásban” fikarcnyi előnyét megőrizte a Zantleitner-legénység. Aztán a harmadik nyolc perc két pécsi találattal indult, és ezzel fordítottak a vendégek. Aztán kezdett meleg lenni a „pite”, mert a PVSK újabb akciógólt lőtt.

A hajrában a Tatabánya is összekapta magát, és két gyors – mi mással, mint – akciógóllal egyenlített. Az utolsó negyed a hazaiak büntetőjével indult. Ekkor 6-5-öt mutatott az uszoda eredményjelző táblája. És ekkor vezetett utoljára a Bányász… A Pécs zsinórban négyszer vette be Zsivojinovics hálóját, miközben a vendéglátóknak már újabb találatot nem engedélyezett…

Zantleitner Tamás: - Jól kezdtünk, aztán hullámzóbb lett a játék és felváltva estek a gólok. De a hajrában, ahol kellett volna a rutin, rendre rossz döntéseket hoztunk, így elrontottuk a végét.
Lukács Gergely: - Örülök, hogy nagyon komolyan vette a csapat a mérkőzést. A védekezésünk a negyedeik negyedre állt össze, ezzel nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!