Sport

2016.04.30. 06:51

Deák-Bárdos Mihályt Tatán teszik próbára

Felmerült Deák-Bárdos Mihály indulása a jövő heti isztambuli világselejtezőn. A sportoló most a tatai edzőtáborban készül a birkózó válogatottal.

kemma.hu/magyaridok.hu

A Magyar Idők arról ír, hogy Lám Bálint, kötöttfogásúbirkózó-válogatottunk nehézsúlyú versenyzőjének részleges szalagszakadása után felmerült a lehetőség: a 41 éves veterán klasszis, Deák-Bárdos szerepeltetése a jövő heti isztambuli világselejtezőn, s ő készen áll a bevetésre.

– Mikor tudta meg, hogy esetleg újra számításba kerül a válogatottban?
– Miután Lám Bálint megsérült Mongóliában, múlt szombaton felhívott Sike András szövetségi kapitány, majd kérésemre elküldte hozzám Miskolcra a válogatott keretből Pap Arnoldot, aki nálam lakott, s velem készült három napig, most pedig már Tatán vagyok.

– Nyilván az a kérdés, hogy milyen formában.
– Edzésben tartottam magam, napi egyet súlyzóztam, futottam, amikor tudtam, birkóztam. Azt nem mondom, hogy számítottam a megkeresésre, de titkon mégis reménykedtem benne, ezért sem engedtem el a súlyomat, simán tudom hozni a 130 kilót. Most amolyan próba­játékon vagyok itt, megnézzük, mire megyünk rövid idő alatt. Mindenesetre szabadságot vettem ki, hiszen főállásban a Miskolci Városi Sportiskola szakmai vezetőjeként dolgozom.

– Aztán irány Isztambul?
– Már eleve nagy lehetőség és megtiszteltetés, hogy 41 és fél évesen egyáltalán felmerült a nevem a válogatottnál. Mindenesetre kiváltottuk a licencemet a nemzetközi szövetségnél, s jeleztem a Magyar Antidopping Csoport vezetőjének, Tiszeker Ágnesnek, hogy hol találhatnak meg, ha ellenőriznének. Még nem biztos, hogy utazom az utolsó kvalifikációs versenyre, a jövő héten születik meg a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!