Sport

2016.01.03. 18:26

Illés Norbert: Gép vagyok, csinálni kell, máshogy nem megy!

Tatabányán vendégeskedett Illés Norbert, hazánk egyik legjobb és legeredményesebb naturál testépítője.

K. A.

A közelmúltban Illés Norbert, hazánk egyik legismertebb és legjobb naturál testépítője járt Tatabányán, aki a Dinamic Fitness Club vendége volt. A pécsi sportember 2013, az első hazai naturál országos bajnokság megrendezése óta minden évben győzött a nyílt kategóriában, az első évben pedig az abszolút bajnoki címet is begyűjtötte.

Nemzetközi szinten a legkiemelkedőbb eredményét három éve érte el, amikor Nyitrán világbajnoki bronzérmet szerzett. Látogatásának apropója a május 27-28-án, Szentlőrincen sorra kerülő magyar bajnokság szervezőmunkája volt, amelyben rajta kívül oroszlánrészt vállal Estók Endre, a Dinamic tulajdonosa és a naturál testépítők hazai szövetségének elnöke, valamint az Illés Norberttel együtt érkező Horváth László, a Szentlőrinci Testépítők és Erőemelők Sportegyesület elnöke is.

A civilben fogtetechnikusként dolgozó Illés két gyermek édesapja, a munka és a család mellett azonban az edzésekre is jut ideje.

– 1993-ban, hobbi szinten kezdtem foglalkozni a sportággal, mára nemzetközi szinten is az élmezőnybe küzdöttem fel magam. A felkészülési időszakban napi egy-másfél órát súlyzózom, emellett heti három alkalommal egyórányi kardioedzést is végzek – beszélt a felkészülésről a sportember.

Évente egy-két versenyen indul, 12-16 héttel a megmérettetések előtt a diétával kezd. Ezt a tömegnövelés, majd a hiányosságok javítása követi. A napirendje nagyon szoros, a munka, a család és az edzések mellett másra nemigen jut idő.

– Öt órakor kelek, elkészítem az aznapi ételt, negyed hattól negyed hétig pedig a szobakerékpáron tekerek. Ezután megreggelizem, elviszem a gyerekeket iskolába és óvodába, majd a munkahelyemre megyek. A munkát még súlyzós edzések követik, de ha kell, este is visszamegyek dolgozni. Sokszor éjfélkor érek haza, a hétköznapjaim így rohanással telnek. Hétvégenként jut időm délutáni pihenőkre. Ahogy mondani szoktam: gép vagyok, csinálni kell, máshogy nem megy! – avatott be a kulisszatitkokba Illés Norbert.

– Októberben kezdtük a szervezést, aminek Szentlőrincen is nagyon örültek – vette át a szót Horváth László. – Baranyában ritkán rendeznek ilyen versenyeket, ennek ellenére már ötven fős szervezőbizottsággal dolgozunk. Húsz éve foglalkozom küzdősportokkal és az erős emberek sportjával, versenyszervezőként ez lesz az egyik legnagyobb kihívásom – zárta szavait Horváth László.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!