Sport

2014.06.27. 12:16

Súlyos beteg a legendás tatabányai bokszbajnok – Bunyós Pityu segítene rajta

Szikora István, alias Bunyós Pityu felhívásban kért segítséget az 1985-ben Európa-bajnoki címet nyert Somodi Ferencnek, a ma súlyos betegségben szenvedő legendás tatabányai bokszbajnoknak.

blikk.hu

A Blikk számolt be róla először, hogy Bunyós Pityu felkereste a tatabányai kórházban egykori nagy ellenfelét. Az ötszörös magyar bajnok Somodi Ferenc hajdanán 190-es magasságával és 90 kiló feletti súlyával az európai ökölvívás szupernehézsúlyában a legjobbnak számított. Most az 58 éves bokszoló alig 72 kilósan fekszik a kórházban.

Bunyós Pityu ezt írta róla Facebook-oldalán:
"Szép estet mindenkinek! Tegnap Tatabányán a kórházban meglátogattam egykori ellenfelemet, Somodi Ferencet! Hát több képet nem rakok most ki, de mindenki látja, milyen állapotban van – írta közösségi oldalán a bunyósból lett énekes. – Feri ilyen nagydarab volt mint én, és most 72-kg!! Megdöbbenve tapasztaltam, hogy sem a volt boksz egyesülettől, sem pedig az Ökölvívó szövetségből nem keresték még fel!! Somodi Feri nyert Európa bajnokságot, ezenkívül volt meg ezüstérmes is!!! Most azt kérnem az ökölvívó társadalomtól és ökölvívó barátoktól, hogy aki tud, az jelezze a szövetség fele, aki tud, az meg segítsen, amiben teheti!!! Hiszen mi bokszolók, mindig összefogunk, ha baj van!! Tudom, sokan nem is tudnak az esetről, én pedig éppen ezért osztom meg, hogy aki szeretne és akar, az tud segíteni!! Kérem osszatok is, mert hátha eljut az ökölvívókhoz – fejezi be kérését az énekes."

Somodi Ferenc 1979-ben ezüstéremmel, míg 1985-ben aranyéremmel léphetett ki a ringből az Európa-bajnokságon. 1985-ben, a Budapesten megtartott EB-n ezrek tomboltak Somodinak szurkolva, hiszen a döntő párharcot egy szovjet bokszolóval, Jakovlevvel vívta, akit le is győzött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!