Sport

2014.05.05. 06:54

Grundfos KC: kiütéses győzelem az 5. helyért

Mindenki, talán a szurkolók is, álmoskás mérkőzésre számítottak. Ehelyett szilaj csatában, magabiztosan nyert a találkozón végig vezető hazai együttes.

Petrik József

Férfi NB I., 5. helyért, 1. mérkőzés
Grundfos Tatabánya KC–B. Braun Gyöngyös 36-26 (14-10)
Földi Imre Sportcsarnok, 500 néző, vezette: Medve, Nagy L.
Tatabánya: Paul – Harsányi 6, Diaz 4, Katzirz, Mazák 7, Krivokapics, Törő 8. Csere: Dénes, Bodó 3, Pásztor 6, Kanyó Á. 1, Juhász Á. 1, Kiss Á. Edző: Debre Viktor.
Gyöngyös: Hudák – Szalafai 3, Koller 4, Debreczeni 7, Sándor Á. 1, Frey 4(2), Iváncsik Á. 1. Csere: Tamási (kapus), Atshusi 2, Varsandán 2, Hajdú 2. Edző: Gulyás István.
Az eredmény alakulása, 6. p.: 2-2, 11. p.: 5-3, 21. p.: 11-7, 27. p.: 13-9, 34. p.: 16-15, 39. p.: 20-16, 52. p.: 28-22, 53. p.: 28-25, 56. p.: 31-25.
Kiállítások: 10, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 1/0, illetve 2/2.

A vendégek a tatabányai lövők semlegesítésére nagy hangsúlyt helyeztek. Ezt a feladatot sikerrel oldották meg, ám ennek a széleken és a beállós poszton fizették meg az árát.

Törő és Mazák már az első félidőben remekül játszott, miközben Krivokapics és Katzirz magára vonta a gyöngyösi védők figyelmét. Diaz pedig „egyszerűen” régi fényében csillogott. Ennek ellenére azért bele-belehibázott a játékba a Grundfos KC, ezért nem tudott tetemesebb előnyre szert tenni már az első harminc percben.

A második játékrész kifejezetten rosszul indult a hazaiak szempontjából. Gyakorlatilag három perc alatt elszállt a félóra alatt „összekalapált” előny. Aztán Harsányi villant, és keresztbe befutásai után rendre zördült a hevesiek hálója. A hajrában aztán Pásztor is csatlakozott a kék-fehér gólvágók táborához, és a Tatabánya átrobogott a Gyöngyösön. A meccs zárásaként, hét perc leforgása alatt nyolcszor vették be a vendégek kapuját a házigazdák..

Debre Viktor: – Ellenfelünket sikerült többször is visszahozni a meccsbe gyakori hibáinkkal, de a végét sokkal jobban bírtuk. Igaz, egygólos győzelem is elég lett volna.

Gulyás István: – A szélsővédekezést nem tudtuk megoldani. A második félidőben pedig a hitünket is elvesztettük. Szombatra nagyon össze kell szednünk magunkat.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Tatabánya javára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!