Sport

2014.05.10. 09:07

A mai lesz a Grundfos KC utolsó meccse a szezonban?

Az ötödik helyért zajló párharc első állomásán, Tatabányán alapos leckét kapott kézilabdából a Gyöngyös. Ma viszont a hevesi városban lép pályára a Grundfos KC. Az a találkozó több izgalmat ígér.

Petrik József

Férfi NB I., az 5. helyért, 2. mérkőzés
B. Braun Gyöngyös–Grundfos Tatabánya KC
Gyöngyös, szombat 18 óra.

A kiírás szerint a helyosztó az egyik fél második győzelméig tart. Az a csapat játszhat azonban kétszer otthon, amelyik az alapszakaszt előkelőbb pozícióban zárta. A kék-fehér drukkerek szempontjából szomorú a tény, de ez a Gyöngyös volt. Sőt, ha lehet ilyet írni, a 2013–14-es pontvadászatban a legtöbb borsot a hevesiek törték a tatabányaiak orra alá. Azzal, hogy a bajnokságban kétszer is legyőzték a Debre Viktor vezetőedző együttesét, gyakorlatilag megfosztották a társaságot a legjobb négy közé kerüléstől.

A Tatabánya – a "kölcsönkenyér visszajár"-elv alapján – a Magyar Kupa bronzmérkőzésén az egyik fricskát már visszaadta a B. Braunnak, és most a másikat is szeretné ezen a hétvégén. Amennyiben a gyöngyösiek kiegyenlítik az állást, úgy szerdán harmadszor is nekiveselkedik a két gárda egy újabb ütközetnek. Erre azonban kevesen gondolnak a tatabányai csapat háza táján. Nem becsülik le az ellenfelet, de nagyon szeretnék szombaton lezárni a bajnokság – számukra – utolsó fejezetét.

– Rossoni kivételével mindenki egészséges – emelte ki Debre Viktor. – Edzettünk, készültünk becsülettel. Úgy gondolom, morálisan jót tett az együttesnek a tízgólos hazai siker. De tudjuk, minden összecsapás más és más. Bizonyára ellenfelünket fűti a visszavágás lehetősége. A bajnokságnak ebben a szakaszában már új dolgok ritkán történnek. Az első meccs mutatta fizikálisan jó állapotban vagyunk továbbra is. Erre lehet alapozni, szoktam volt mondani: májusban már fejben dőlnek el a dolgok a pályán. Bevallom, nem kellett külön motiválni a srácokat. Igazi sportemberek, akik nyerni akarnak. Arról nem beszélve, hogy a gyöngyösiek a „hozzáállásukkal” alaposan felpaprikázták itt a hangulatot, felborzolták a kedélyeket...

A Tatabánya komplett csapattal utazik Heves megyébe, csak Alencar Rossoni, akinek megműtötték a kezét, nem állhat Debre Viktor rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!