Sport

2014.04.12. 07:45

Grundfos KC: a dobogó a cél a mai kupadöntőn

Az év egyik legfontosabb megmérettetésére készül Debre Viktor vezetőedző és csapata. Amennyiben a tatabányaiaknak sikerül a négyes döntőből éremmel hazatérniük, az azt jelenti, hogy megváltották a belépőjüket a nemzetközi porondra.

Petrik József

A hétközi bajnoki siker a nagy rivális Csurgó ellen bizonyára jobb kedvre derítette a társaságot. Így kellő önbizalommal utazhatnak a Mecsekaljára. Pécsett rendezik ugyanis a Magyar Kupa négyes döntőjét. A kétnapos sporteseményen az eldöntő második összecsapását vívja a Bányász a Pick Szeged gárdája ellen.

– A kupát „arra írják ki”, hogy a közönség lehetőség szerint lásson egy Veszprém–Szeged derbit – mondta Debre Viktor. – Az irányított sorsolás nagyjából be is határolja a résztvevők helyezéseit. Az arany és a bronzcsata persze többnyire nyílt. Úgy gondolom, egy fokkal szerencsésebbek vagyunk most, mint az elmúlt két kupaszereplésünk alkalmával, amikor a Veszprémett kaptuk ellenfélül. De csak egy kicsit. A Tisza-parti gárda ugyanis, ha lehet, még jobb lett, mint ősszel volt. Egy abszolút jól felépített, komplett csapat a szegedi. Az igaz, hogy nem bennünket tartanak az elődöntő esélyesének, de a kupában, főleg egy mérkőzésen, bármi megtörténhet. Akár a papírforma is borulhat. Persze azért jóval valószínűbb, hogy a hagyományos Veszprém–Szeged párharcot láthatja majd a fináléban a publikum.

A bronzcsata leginkább valószínű párosítása: Tatabánya–Gyöngyös. Mindkét gárda számára szinte sorsdöntő ez az összecsapás.

– Nekünk nem is lehet más a célunk, mind a dobogóra kerülés – fogalmazott a tatabányai szakvezető. – Egy kupaérem ugyanis egyet jelent a nemzetközi kupákban történő indulással. Ez pedig nekünk eddig egészen jól ment, mivel hat lehetőségből – hat év alatt – ötször kivívtuk az európai kupaszereplés jogát. Úgy érzem, ha nem is lesz könnyű az éremszerzés, de reálisak rá az esélyeink.

A Grundfos KC-ben Kiss Ádám combizomsérülés miatt nem léphet Pécsen pályára. Törő Szabolcs viszont, betegségét követően, visszatérhet a csapatba.

Petrik József -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!