Sport

2014.03.01. 12:25

Ma eldőlhet, megszerzi-e a negyedik helyet a Grundfos KC

Ma kemény összecsapás vár a Debre-legénységre Heves megyében. Az idén igencsak megizmosodott, és figyelemre méltó eredményeket produkáló Gyöngyöshöz látogatnak a kék-fehérek egy mindent eldöntő (?) mérkőzésre.

Petrik József

Férfi NB I., 21. forduló
B.Braun Gyöngyös–Grundfos Tatabánya KC
Gyöngyös, szombat 18 óra.

A sorsdöntő találkozót Herczeg és Südi vezetik. És, hogy miért is sorsdöntő ez az összecsapás. Mert a győztes akár negyedik is lehet, a vesztes pedig csak hatodik. Jelenleg a Tatabánya egy meccsel kevesebbet játszva is egy ponttal vezet az ötödik Balatonfüred és Gyöngyös előtt. Ám „minden bajok forrása” az a tavaly októberi nap, amikor a B. Braun Gyöngyös bravúros győzelmet aratott a Tatabánya ellen a Földi Imre Sportcsarnokban. Szinte végig vezetve, kiélezett végjátékban nyertek a vendégek. Eredmény: Tatabánya –  Gyöngyös 28-31.

– Az alapszakasz egyik legfontosabb meccse így a végére maradt – mondta Debre Viktor, a tatabányaiak vezetőedzője. – Óriási a tét, a győztes bízhat a negyedik hely megszerzésében, a vesztes a hatodik helyre csúszik, vagy ott marad. Mondom ezt, mert vendéglátóink most egy ponttal lemaradva hatodikak. Ám a Füred, a Gyöngyös és mi annyira egymás nyakán vagyunk, hogy minden hiba végzetes lehet. Nekünk kell ez a meccs, ahhoz, hogy negyedikként zárjuk az alapszakaszt, és mi ott szeretnénk zárni. Tegyük hozzá a győzelemmel a sorsunkat a saját kezünkbe vehetjük, ez mindennél fontosabb.

Hosszú-hosszú idő után úgy tűnik, a vendégek komplett játékoskerettel utazhatnak a rangadóra. Ez növelheti az esélyeiket.
– Nagy odafigyeléssel, feszes védekezéssel, fegyelmezett játékkal nyerhetünk – foglalat össze a siker receptjét a szakvezető. – Ám ne feledjük, a gyöngyösiek mögött egy kifejezetten jó év áll. Sok-sok meccset nyertek egy-egy góllal, ez pedig azt sejteti, hogy a csapat is jó. Jó, jó, de szerintem a Grundfos Tatabánya jobb náluk. Ezt kell most bizonyítanunk leküzdve az egyéb külső körülményeket, a hazai pályából adódó előnyöket. Úgy gondolom, felfokozott hangulatú találkozó lesz ez minden szempontból. A pályán és a nézőtéren egyaránt.

Petrik József -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!