Sport

2014.01.23. 19:22

Dobogós szeretne lenni a Tatai AC

Január hatodika óta keményen készülnek az NB I. B-s Tatai AC férfi kézilabdázói a február 9-én rajtoló tavaszi idényre. Kissé vegyesnek nevezhető a társaság felkészülése, hiszen 10-én már edzőmérkőzést játszottak a fekete-fehérek az első osztályú Tatabánya ellen.

Petrik József

– Egy-két hetet súlyzóval, futással és medicinlabdával készültünk – hangsúlyozta Fülöp Péter, a TAC vezetőedzője. – A Grundfos KC mellett azonban a szintén NB I-es ETO-SZESE Győrrel is játszottunk már. Aztán elutaztunk Egerbe, a hagyományos Dobó-kupára. Heves megye székhelyén két négyes csoportba osztották a résztvevő csapatokat. A tataiak így összemérhették a tudásukat a váciakkal, az NB I. B Keleti csoportjában játszó Nyíregyházával és a román második ligás Nagyváraddal.

– Jól helytálltunk – mondta a szakvezető. – Végül a helyosztón a negyedik helyezést értük el. Immáron rövid idő alatt másodszor mérkőztünk meg a győriekkel. Holnap újabb edzőmeccs vár ránk, a PLER második együtteséhez utazunk a fővárosba.

Személyi változás alig történt Tatán. Egyedül Gróf Richárd igazolt el az NB II-es Tarján gárdájához. Hollós pedig bokasérülése miatt másfélhetes kényszerpihenőre kárhoztatott.

– Bajnoki céljaink, reményeink az alapozási időszakban mit sem változtak – emelte ki a tréner. – Tudjuk, hogy nehéz a sorsolásunk, hiszen szinte kivétel nélkül a közvetlen ellenlábasaink otthonában kell majd fellépnünk. De, ha már így adódott, hát ott kell nyernünk. Idegenben kell bravúrpontokat szereznünk. Az elnökségnek, a szakosztály vezetésnek nincsenek velünk szemben teljesíthetetlen elvárásai. Úgy képzelik, valahol az élmezőnyben illő végeznünk. Magammal szemben feszesebb a követelmény. Én az első háromba várom a fiúkat. Jó érzés, hogy a csapat is magáévá tette ezt az elképzelésemet. Sőt, azt szeretnék, ha minél fényesebb érmet szereznénk. Azaz a társaság magának állította magasra a lécet.

A tataiak a harmadik helyen állnak, hátrányuk három pont az éllovas Veszprém második csapatával szemben.

Petrik József -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!