Sport

2013.12.23. 15:44

Röplabda: Iskolajátékkal nyert a Dág a szezonzárón

Idei utolsó összecsapását magabiztosan nyerte a megyebeli gárda a pécsi egyetemisták otthonában.

Petrik J.

Férfi NB I., 13. forduló
PTE-PEAC – Dági KSE 0:3 (-20, -16, -17)
Pécs, Egyetemi csarnok, 100 néző, vezette: Mezőffy, Stefik.
Dági KSE: Oszuska G., Krupánszki, Horváth G., Oszuska II. Z., Jánossy, Szauter P., Zirigh (liberó). Csere: Balázs, Pollák, Rigó. Edző: Szauter Ferenc.
A mérkőzés alakulása, I. játszma: 1-4, 5-8, 11-12, 14-17, 20-24. II. 1-9, 9-14, 14-19, 16-24. III. szett: 5-8, 7-12, 11-16, 17-24.

A találkozó kezdetén igencsak csipkedték magukat a mecsekaljaiak. Meglehetősen szorosan alakult a meccs eleje. A hazaiak a vendégek jó blokkolásait „összeszedték” és eredményesen támadtak vissza belőle. A szett közepet táján aztán fordult a kocka. A dágiak egyre jobban nyitottak, a házigazdák pedig egyre nagyobb hátrányba kerülte. Korábban a pécsiekre jellemző volt, hogy egy-egy összecsapás során többször is fellángoltak, ám a megyebeli együttes minden „lángot elfújt”.

A második felvonás Horváth Gábor remek szerváival indult. Kicsit hátra is dőltek a dágiak, így három pontra megközelítette őket a Pécs, ekkor Szauter Ferenc edző frissítést hajtott végre, és a cserék jól muzsikáltak. A harmadik szettben a második játszma ismétlődött meg. A dági cserék továbbra is domináltak, esélyt sem hagyva – akkor már szintén sokat cserélő – pécsieknek. A DKSE csak annyit engedett vendéglátóinak, hogy tisztes távolságból kövesse őket.

Szauter Ferenc: – Az első szett kezdeti nehézségei után gyorsan összekaptuk magunkat, és gyakorlatilag onnan kezdve már nem volt gond. Végig jobban játszottunk, végig a kezünkbe tartottuk a mérkőzést. Ennek megfelelően jól sikerült a szezonzáró, amelyet egy óra tizenöt perc alatt „letudott” a Dág.

 

 

Címkék#Dág
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!