Sport

2013.06.23. 10:09

Úszók és vízilabdások ünnepe volt a tatabányai uszodában

A TVSE méltóképpen ünnepelte meg a Magyar Úszás Napját a tatabányai sportuszodában. A változatos programok csúcspontja a felnőtt vízilabda válogatott és a juniorok összecsapása volt.

Petrik József

A hagyományokhoz híven igazi családi összejövetelként kezelte a Tatabányai Vízmű SE úszó- és vízilabda szakosztálya a Magyar Úszás Napját. A sportuszodában játékos vetélkedőkkel, búvárbemutatókkal először az úszók vették át a hatalmat. Aki 200 métert amatőrként le tudott úszni, az azonnal oklevelet kapott, teljesítménye elismeréseként. De összemérhették a tudásokat a családi váltók is.

Hasonlóan jó maradt a hangulat, amikor a kora délutáni órákban a pólósok vették birtokukba az ezer négyzetméternyi vízfelületet. Nem volt kérdéses, hogy a szülők és pólós palántáik találkozója hozta a legtöbb izgalmat. Szinte forrott a medencében a víz. Olykor az aktuális játékvezetőknek is főtt a fejük, milyen ítéletet hozzanak.

Az ötméteres lövő bajnokság is nagy sikert aratott, majd az aktív és „inaktív” tatabányai vízilabdások is megmérkőztek egymással. Aztán, ahogy telt múlt az idő, egyre inkább a lelátó lett zsúfoltabb. Közeledett a magyar felnőtt válogatott és a juniorok legjobbjainak összecsapása. Mindkét gárdát olimpiai bajnok kapitány dirigálta. A felnőttek élén Benedek Tibor állt, az ifjoncokat Horkai György dirigálta. A közönségszórakoztató mérkőzés végeredménye: Magyarország–Junior válogatott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!