Sport

2012.10.26. 13:05

Három éve száz kilós volt, ma testépítő versenyző

Már csak egy hét, és Tatabányán első ízben rendezik meg az INBA Európa-bajnokságot.

Hamburger Kinga

A közelmúltban két rangos viadalon is részt vettek a tatabányai Dinamic Fitness Club versenyzői, akik már gőzerővel készülnek a november 3-án, Tatabányán rendezendő INBA Európa-bajnokságra. Az első megmérettetés a szlovák Natural Cup volt, amin négy magyar versenyző indult. A naturál testépítőknek Vágsellyén volt a találkozó, nyolcvanan neveztek a négy női és hét férfi kategóriában.

A bíróknál olyan nagy nevek szerepeltek, mint Boris Plintovič, az az élő egykori csehszlovák legenda, akit a ''60-as ''70-es évek egyik kiváló testépítőjeként jegyeztek, vagy Pavol Ferenc IFBB világbajnok. A pontozók között két tatabányai is helyet kapott, vagyis Estók Endre, a Dinamic vezetője, és Fábián Péter, a Balázsi SE elnök-helyettese.

Ami az indulóikat illeti, Szűcs Dániel a tizennyolc év alatti (dorast) kategóriát fölényesen nyerte. Nevezett a junior, huszonegy év alattiak között is, ahol az előkelő második helyet szerezte meg az öt fős mezőnyben. Edzői szerint Dániel még nagyon fiatal, de nagy jövő áll előtte. Jó arányokkal rendelkezik és hihetetlen profizmust mutatott be a pódiumon, olyan, mintha húsz esztendős versenyzői múlttal rendelkezne. Vartek László a legerősebb, 174 cm alattiak küzdelmében lépett fel. A kategóriát Jan Hutka – világbajnoki bronzérmes – nyerte, második lett Peter Ninaj – Európa-bajnoki 3. helyezett. László a nyári világbajnokság óta sokat javult minőségben, de a mezőny, a naturál verseny ellenére nagyon komoly minőséget produkált szárazság terén. Laci pár éve tréningezik csak, ha ezt a minőségi változást továbbra is tudja hozni, körülbelül másfél éven belül nagy fegyvertény lehet a kategóriájában. Ezen a versenyen az ötödik pozíciót szerezte meg.

Vízi Krisztina a Fitness Figure kategóriában állt színpadra, ahol a nyolc fős mezőnyből az ötödik helyet gyűjtötte be. Itt indult a világbajnok Katarína Tomášová és a világbajnoki harmadik helyezett Ivetá Hauserová is. Krisztina arányokban és izomtömegben ott volt a legjobbak között. Az Eb-re még sokat javulhat, de az igazi, minőségi csúcsformáját valószínűleg jövőre tudja hozni. Krisztina egyébként negyvenegy éves, és három gyermek édesanyja, három éve pedig még csaknem száz kilogrammos testsúllyal kezdte a testépítést.

Marton Zsanett a Fitness Bikini és a Fitness Model harmincnégy év felettiek között mutatkozott be. A tíz fős Bikini kategóriában a fiatalok között a hatos döntőbe küzdötte magát. Kezdő versenyző, esztétikus, arányos megjelenéssel. Nagyobb rutinnal előbb is végezhetett volna, ezúttal most hatodik lett. A Fitness Modell harmincnégy év feletti kategóriában hatan mérték össze minél jobb formájukat. Zsanett ebben a dobogó második fokára állhatott fel.

A következő megmérettetésen Csehországban versengtek a Dinamicosok, pontosabban a Cseh Naturál Kupán, amelyen négyen vettek részt. A masters 3 kategóriában a hatvan év felettieknél Nagy Ferenc a harmadik helyen zárt, a felnőtt 175 cm alattiak között a tizenegy fős mezőnyben Mészáros Ferenc második, míg Vartek László hetedik lett. A 175 cm felettiek harcában Jelinek Roland az ötödik pozíciót zsebelte be. Estók Endre a kemma.hu-nak elmondta, ezek a versenyzők már a tatabányai kontinensviadalra időzítették a formájukat, az említett erőpróbák pedig remek erőfelmérőként szolgáltak a jövő heti kontinensviadalra, amelynek Tatabánya lesz a házigazdája.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!